Terra Madre Day – Ziua Pământului Mamă – este un prilej de a celebra la nivel global mâncarea locală, de a demonstra faptul că revoluția alimentației mondiale are rădăcini locale. În fiecare an are loc această celebrare a pământului în zeci de țări, sute de orașe.

La Iași, pe 10 decembrie CUIB – Centrul Urban de Inițiative Bune – găzduiește primul eveniment de la deschiderea sa oficială, un prim moment în care puteți afla ce fel de surprize vă vor aștepta de acum înainte în cadrul acestui spațiu cu adevărat inedit.

Sunteți așteptați începând cu ora 18.00, la vizionarea unui film – Dirt! (SUA, 86’, 2009), al cărui protagonist este însuși pământul. Filmul ese subtitrat în limba română. Ulterior, sunteți invitați la discuții libere pe marginea subiectului. După cele două momente, veți putea  gusta și câteva preparate care au la bază ingrediente aproape uitate (cum sunt turtele cu julfă, sau laptele de cânepă), și participa împreună la tentativa de a găsi soluții de păstrare pentru preparate autentic romanesti. 

Pentru a vă asigura ocuparea unuia dintre cele 30 de scaune disponibile, completaţi formularul până marţi, 10 decembrie, ora 16.00. Intrarea este liberă.https://docs.google.com/forms/d/18ihv7YHCoiX5mR3Ur5lBzg9h2Sz6-qD_ANFJi1Sr_ww/viewform