soare

Sărbătoarea Solstițiului de Vară avea în trecut denumirea de Litha care se poate traduce prin ”Roată” din cauză că reprezintă Soarele care după această perioadă va începe să piardă din intensitate până când va atinge un minim pe data de 21 decembrie.

artworks-000073703060-opqau2-original

Solstițiul reprezintă unirea celor patru elemente la un nivel maxim de energie

Un mic ritual practicat cu ușurință de toată lumea în această perioadă este cel de a beneficia de energia vitală a Soarelui pentru regenerarea corpului. Trebuie să priviți un răsărit (aprox. ora 5:30) și să vă împământați. Dacă nu veți reuși acest lucru este deajuns să vă deplasați în perioada imediat următoare (21-24 iunie) în timpul zilei într-o zonă cât mai aproape de natural: parc sau pădure pentru a ne conecta la energia naturii prin împământarea personală.

Împământarea se realizează astfel:

 1. Trebuie să fiți cu picioarele goale pe pământ (aveți grijă la cioburi în iarbă, zise vocea experienței).
 2. Vizualizați cum în creștetul capului înflorește un lotus cu 1000 de petale (poate avea orice culoare doriți dumneavoastră).
 3. Stați într-o poziție confortabilă respirați profund.
 4. La fiecare expirație vizualizați cum din picioare ies rădăcini care se răspândesc în juru dumneavoastră, în pământ.
 5. După ce ați terminat acest lucru inspirați profund și mențineți cele două vizualizări: lotusul și rădăcinile.
 6. Când inspirați captați prin intermediul lotusului energia din Univers care va cuprinde tot corpul. Apoi este bine să vă țineți respirația (minim până numărați la 12) și astfel păstrați acestă energie divină în dumneavoastră.
 7. Pe expirație energia (de orice culoare doriți, eu folosesc lumina galbenă sau albastră) coboară în picioare și de aici în pământ alimentându-l și pe acesta.

manroots1a

 1. Reprezentare schematică asupra împământării
 2. Acest procedeu este bine de repetat până când simțim că ne-am purificat complet.
 3. Dacă deschidem ochii în timpul acestui procedeu este posibil să vedem o bucățică din planul astral (la fel din experiența proprie)
 4. După ce am terminat împământarea respirăm din nou profund dară fără a ne alimenta cu energia Divină.
 5. Pe inspir retrageți încetul cu încetul rădăcinile. Dacă nu realizați acest lucru și plecați pur și simplu o să captați toate energiile negative din drumul dumneavoastră.
 6. La final observați cum lotusul de pe creștet devine un boboc care reintră în interiorul encefalului (sau a chakrei Sahasrara)

Burning-EyeCând suntem împământați energia divină circulă liber prin interiorul nostru

În această zi sau în perioada imediat următoare este bine de consumat mai multe fructe și cereale în timpul zilei decât carne sau alte produse animale, pentru a curăța și corpul o dată cu primirea energiei divine.

 

RITUAL DE SOLSTIȚIU DE VARĂ

 

Acest ritual se va săvârși seara ,după apusul Soarelui, între orele 21 – 24.

Se ia o punguță confecționată dintr-un material textil natural. În interior se introduc plante specifice : lavandă, mușețel, gălbenele, sunătoare și pelin. Cât timp introducem și legăm punguța mentalizăm în interior toate lucrurile care ne întristează: necazurile, problemele, durerile și mâhnirile sau problemele de sănătate deja manifestate fizic. Se leagă strâns cu un șiret ROȘU. Se plasează în partea de EST a casei.

bagExemplu de punguță cu plăntuțe

Aprindeți o lumânare de culoare roșie și alte două de culoare albă sub formă de triunghi cu vârful îndreptat spre Est și spuneți câteva Rugăciuni sau Mantre pentru a ne introduce într-o stare mai relaxată. Luăm săculețul și îl aprindem de la lumânarea roșie. Cât timp arde este bine să îl punem într-un vas pentru special pentru arderi astfel încât să se consume în întregime. Cât timp arde săculețul spunem:

Te alung prin puterile Tatălui Ceresc

Te alung prin puterile Soarelui, Lunii și a Stelelor!

Te alung prin puterile pământului, aerului, focului și a apei!

summer solstice

Solstițiul este un moment prielnic pentru a șterge energia negativă și de a o înlocui cu una bună

Apoi respirăm încet și vizualizăm cum energia negativă din interiorul nostru arde o dată cu săculețul. Apoi spunem următoarele:

 

O milostivă Mamă Divină

În această noapte magică de Miez de vară

Te rog să-mi umpli viața cu minuni și bucurie.

Ajută-mă să mă acordez

Cu energiile care plutesc în aerul fermecat al nopții

Vă mulțumesc ființe divine.

 

După această scurtă rugăciune vizualizăm cum de sus se pogoară o lumină galben-aurie care ne inundă corpul și îl regenerează, îl purifică, îl binecuvântează.

După aceasta călcăm peste lumânarea roșie într-un mod simbolic pentru a pecetlui purificarea divină care a avut loc.

magic-book-burning-247

 

Este bine să ardem toate energiile negative din viața noastră

Solstițiul de vară este un moment prielnic și pentru a ne scrie pe o foaie de hârtie cele mai arzătoare dorințe. Fiecare dintre acestea se vor scrie la modul Imperativ prezent ca de exemplu : SUNT SĂNĂTOS ! SUNT FERICIT ! etc. După ce am scris această listă o aprindem de la o lumânare și o lăsăm să ardă.

De asemenea se obișnuiește să ne protejăm casa printr-o purificare mai cuprinzătoare, sau printr-o asamblare de obiecte cu rol de protecție: Câini Fu, Lei, Ochiul Divinității, Tetragrammaton-ul sau Filoane de Obsidian negru, Cristal de Stâncă sau Ochi de Tigru pentru a ne apăra de atacurile energetice sau de energiile negative cu care venim în casă pentru perioada următoare, până pe 21 decembrie.

Girl in a bubbleTrebuie să învățăm să ne protejăm noi, familia și casa noastră

Semnificații ale Solstițiului de Vară:

Plante tradiționale: mușețel, cânepă, lavandă, ferigă, pinul, trandafir, verbină.

Decorațiuni ale casei: florile de vară (Floarea Soarelui, Margarete, Flori de câmp), Grâu, Scoici, Fructe de vară.

Uleiuri esențiale: Lămâie, Smirnă, Pin, Trandafir

Pietre semi-prețioase: Smarald, Jad, Aventurin

Zeități comemorate: Afrodita, Astarte, Freya, Hathor, Ishtar, Venus, Eros

Culori folosite pentru lumânări: Albastru, Galben, Verde

Alimente tradiționale: legumele proaspete, fructele de vară, berea.

Sursa: obsidianmagic.wordpress.com