PRESOPUNCTURĂ CU SEMINŢE
Toată lumea a auzit despre acupunctură şi efectele ei uimitoare. Acasă, ea poate fi însă înlocuită (mai ales când tratamentele medicamentoase sunt contraindicate) prin aplicarea de seminţe pe punctele reflexoterapeutice.

Procedeu

Pentru fixarea precisă a seminţelor, acestea se aplică pe o bandă adezivă, care apoi se aşează pe punctele respective, iar deasupra se mai lipeşte o bucată de bandă.

1. Pentru scăderea nivelului de zahăr în sânge se aplică pe talpă, pe marginea osului calcanean, 3 seminţe de porumb, orientate cu vârful spre degete.

2. Pentru vindecarea pneumoniei, înainte de culcare se acoperă cu seminţe de pară zonele de sub degetul mare, pe talpă şi pe palmă.

3. În caz de gastrită, se aplică pe a treia falanga a degetului arătător, o sămânţa de dovleac sau bostan şi se lasă 8-10 ore pe zi, timp de 10-12 zile.

4. Durerile de cap provocate de migrenă se diminuează, dacă timp de câteva minute masaţi punctul care se află lângă unghia degetului mare spre degetul arătător, cu un bob de hrişca sau o sămânţa de ridiche.

5. Pleurită, emfizem pulmonar. Pentru eliminarea mai uşoară a secretiilor, se lipesc 6 seminţe mari de în pe palmă, pe pernuţă de la baza degetului mare.

6. În caz de incontinenţă urinară (enurezis), timp de 7 zile, se aplică 2 seminţe de struguri, la baza degetelor mijlociu şi inelar, cu vârfurile orientate în exterior.


7. În caz de hemoragie uterină şi menstruaţie abundenţă, se aplică, pentru 3-4 ore, câte 3 boabe de piper, la baza degetelor inelar şi mijlociu.

8. Pentru pielonefrită, se aplică pe laba piciorului, înainte de culcare, câte 2 boabe de fasole neagră, pe partea proeminentă, pe punctele dureroase.

9. Angină pectorală, palpitaţii, ischemie miocardică – 5 seminţe de călin sau de lobodă se lipesc pe pulpă degetului mare, câte 3-4 ore zilnic, şi se apasă periodic.

10. Cistită – o sămânţa de hrişca se fixează la baza degetelor mijlociu şi inelar (între ele).
Sursa: formula-as.ro