Dacă aţi cumpărat deja astfel de mărţişoare, puteţi cere banii înapoi dacă ele nu v-au adus noroc, fiindcă înseamnă că sunt contaminate
Scandal enorm cu nici două săptămâni înainte de 1 Martie! Îndrăgitele mărţişoare româneşti în formă de potcoavă au fost interzise complet deoarece autorităţile cred că ele ar putea proveni de la cai, existând anumite indicii în acest sens. O măsură similară s-ar putea aplica şi în cazul mărţişoarelor tip “Trifoi cu patru foi” dacă se ajunge la concluzia că de fapt e vorba de “Trifoi cu patru potcoave”. De asemenea, ghioceii de 1 Martie nu vor mai putea fi sacrificaţi şi tranşaţi decât în spaţii special amenajate în pieţe, sub supravegherea autorităţilor sanitar-veterinare.
Comercianţii de mărţişoare sunt furioşi şi spun că, din cauza acestei interdicţii, li se strică mărţişoarele în depozite. “O să fim nevoiţi să le scoatem şnururile şi să le comercializăm pe post de ornamente de Crăciun”, spune unul dintre cei afectaţi de interdicţie. Oamenii ameninţă cu acţiuni de protest şi spun chiar că vor face un lanţ uman alb-roşu în jurul clădirii Guvernului.

Sursa: audvoci.ro