Arhipelago, Asociația Creierului Iași și Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC) organizează a cincea ediție a unei Misiuni Economice sub egida Afaceri.ro în Statele Unite ale Americii, de această dată în statul Texas, orașul Houston.

Misiunea va avea loc în perioada 9 – 14 martie și este dedicată valorificării potențialului de colaborare dintre România și statul Texas și are ca obiectiv organizarea de întâlniri cu persoane cheie din universități, spitale, companii și instituții publice.

Misiunea economică Afaceri.ro Texas 2019 Houston se adresează în special antreprenorilor și specialiștilor din domeniile Medicină, IT, Academic, Agricultură și Zootehnie, Aeronautică, Inginerie, Petrol și Gaze, Științific și Marketing, dar și reprezentanților administrației publice. Misiunea este totodată dedicată tuturor celor care intenționează să obțină acces pe piața americană, să înțeleagă specificul derulării afacerilor cu SUA și/sau să atragă investiţii și know how din Statele Unite ale Americii.

În cadrul acestei misiuni economice delegații vor participa la o serie de întâlniri, vizite de lucru și prezentări de documentare în locuri precum: centre medicale (Centrul Medical Texas, Spitalul MD Anderson, Spitalul Hermann etc.), instituții de învățământ superior (Universitatea Rice, Universitatea Texas, Universitatea de Medicină Baylor etc.), alte organizații și companii (Primăria Houston, NASA Johnson Space Center, Expoziția Houston Livestock, alte companii texane renumite etc.).

“Misiunea își propune participarea la întâlniri bilaterale țintite, pe baza informațiilor cu privire la companiile, organizațiile și produsele românești participante, colectate anterior evenimentului. Nu în ultimul rând, organizatorii misiunii economice pot oferi asistență în procesul de familiarizare cu piața americană” a declarat Marius Alexa directorul Afaceri.ro

Printre succesele înregistrate după ediția de anul trecut se numără începerea procesului de înfrățire a Municipiului Iași cu orașul Houston, organizarea în județul Brașov a unei organizații economice pe model texan precum și diverse relații comerciale între firme private. Unul dintre facilitatorii legăturilor din mediul medical este medicul ieșean Bogdan Iliescu absolvent al cursurilor postdoctorale ale Universității Rice din Houston.

Pentru mai multe detalii, va invităm să accesați pagina web oficială.