Mercedes nu-si lasa rivalul Audi sa se bucure de lansarea S3 Sportback. A anuntat noul A45 AMG, gata sa intre in lupta celor mai tari hot-hatch-uri!

Mercedes A-Klasse tocmai a primit un upgrade AMG. Mai exact un motor de 2 litri turbo de 360 de cai putere si 450 Nm. Doar cifrele astea sunt de ajuns sa-l propulseze in topul masinilor pe care iti doresti sa le ai! Mercedes A45 AMG e peste BMW-ul seria 1 M, de 340 de cai, dar si peste proaspat anuntatul Audi S3 Sportback de 300 de cai.

Dar sufixul AMG inseamna mai mult de atat. Mai exact, monstrul de sub capota e conectat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte si foloseste sistemul 4Matic de tractiune integrala. Mercedes A45 AMG poate accelera de la 0-100 km/h in mai putin de 4,5 secunde, in timp ce viteza maxima e limitata electronic la 250 km/h. Pentru performante mai bune, AMG a modificat mult noua versiune A-Klasse: suspensia sport , evacuare special proiectata pentru A45, frane mai performante, racire identica cu cea de pe SLS si un ESP care beneficiaza de noul sistem Curve Dynamic Assist, ce tine mai bine masina pe sosea in viraje.

La exterior, A-Klasse arata deja destul de sport, asa ca noul A45 AMG nu a suferit pre multe modificari. Jantele au fost inlocuite cu unele de 19”, etrierele rosii si discurile de frana sunt mai performante si arata mai bine, in timp ce spoilerele au primit o linie mai agresiva, cu cateva tuse negre, la fel ca si oglinzile.

Diferentele sunt mai usor de vazut la interior. Volanul, gurile de aerisire si chiar centurile de siguranta au accente rosii, care le evidentiaza mai bine. Pe bord a aparut si un cronometru numit Racetimer. Scaunele din piele sunt cusute cu ata rosie si au fost reproiectate, astfel incat pasagerii sa se simta mai in siguranta.

Cu toti indicatorii de performanta, Mercedes A45 AMG va avea un consum de numai 6,9 litri/100 km si va respecta normele Euro 6. Hot Hatch-ul va fi pus in vanzare prima data pe piata din Germania.