Ingrediente
⦁ 50 g de biscuiti graham maruntiti
⦁ 8 caise uscate, tocate în bucăţi mari
⦁ stafide
⦁ nuci
⦁ 2 linguri gem de fructe
⦁ 50 g de zahăr
⦁ scorţişoară dupa gust
⦁ nucsoara dupa gust
⦁ 75g de unt mărunţit
⦁ coaja rasă şi sucul de la 1 portocală
⦁ 6 mere mari
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se amestecă biscuitii, caisele, zahărul cu scorţişoara,nucsoara, untul şi coaja de portocală.
2. Cu un dispozitiv de scos cotorul, se scoate mijlocul merelor, apoi se crestează coaja pe mijloc pentru ca merele să nu se spargă în timp ce se coc.
3. Se umplu merele, apoi se aşază într-un vas termorezistent. Se amestecă sucul de portocale cu 150ml de apă şi se toarnă în jurul merelor. Se dau la cuptor timp de 40-50 de minute, până se rumenesc frumos şi devin foarte moi, dar încă păstrându-şi forma. Se servesc împreună cu sosul din vas şi cu cremă de lapte sau îngheţată de vanilie.