70 decibeli reprezinta nivelul de zgomot produs de un uscator de par aflat la cativa centimetri de cap, de o masina de tuns iarba, de un aspirator ori de un avion ce aterizeaza la un kilometru departare. Smokie se numeste pisica care are cel mai zgomotos tors din lume. Cu toate acestea, stapana isi iubeste pisica pe care a luat-o cu trei ani in urma de la un centru de protectie al animalelor, pisica avand acum 8 ani.
Smokie nu toarce permanent la 70 decibeli, in cea mai mare parte a timpului se gaseste ceva mai aproape de media de 25 de decibeli cat masoara torsul unei pisici obisnuite. Dar cand vine vorba de mancare sau de zgomotul facut de televizor ori de telefon, Smokie incepe sa-si arate spiritul competitiv in ceea ce priveste nivelul de zgomot. Un zgomot natural, faptul ca pisicile torc le face bine la sanatate si la cresterea rezistentei lor fizice.
Cartea Recordurilor nu avea o categorie in care sa o incadreze pe Smokie asa incat au creat una special pentru ea. De atunci insa viata linistita a pisicii s-a transformat intr-o serie interminabila de interviuri si vizite, revistele si televiziunile devenind interesate de pisica ce toarce la fel de zgomotos ca o masina de tuns iarba.