Ingrediente
Pentru blatul 1: 7 albuşuri, 7 linguri de zahăr, 100 g nucă de cocos, 3 linguri de făină, 2-3 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt
Pentru blatul 2: 5 ouă întregi, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 1 praf de copt
Pentru cremă: 7 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 7 linguri de lapte, 3 plicuri cappuccino de frişcă, 250 g margarină Rama
Mod de preparare
Pentru blatul 1: Albuşurile se bat spumă.
Treptat se adaugă zahărul tos şi cel vanilat.
După ce am încorporat tot zahărul, punem făina amestecată cu praful de copt, iar la final adăugăm nuca de cocos.
Amestecăm bine, apoi turnăm spuma obţinută în tava acoperită cu hârtie de copt şi punem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Pentru blatul 2: Imediat ce am introdus în cuptor primul blat, ne apucăm de al doilea. Mixăm ouăle întregi cu zahărul, până devin o pastă, iar la final adăugăm făina amestecată cu praful de copt.
Turnăm compoziţia obţinut peste blatul copt pe jumătate, din cuptor apoi punem din nou tava în cuptor şi lăsăm până ambele blaturi trec testul scobitorii. Le lăsăm la răcit.
Pentru cremă: Punem într-o cratiţă pe aburi gălbenuşurile împreună cu zahărul, laptele şi praful de cappuccino.
Le lăsăm să fiarbă pe aburi până devine o cremă grosuţă, de consistenţa smântânii. Apoi o punem la răcit. Într-un bol mixăm margarina la temperatura camerei, în care adăugăm treptat câte o lingură din crema de cappuccino. Întindem crema peste blatul răcit, iar deasupra radem ciocolată sau ornăm cu bombonele, nucă de cocos