Victor Ponta, prezent recent la Gala „100 de ani de la infiintarea Societatilor Sportive din Romania”, a avansat ideea ca sportul autohton sa dispuna cat mai repede de o structura proprie de prim rang guvernamental, si sa nu mai fie doar o anexa la un minister sau altul.

In acest sens, premierul a punctat: „Sper din luna decembrie sa avem un Minister al Sportului, fara Tineret, fara alte lucruri. Eu cred ca sportul nu se face doar la tinerete, astfel ca ideea de de a avea un guvern cu un ministru al sportului si care sa reprezinte interesele acestuia, nu ale unui partid, poate fi una buna, pana cand sportul se va putea organiza atat de bine incat sa nu mai fie nevoie deguvern”.

Constient ca nu stam deloc pe roze in ce priveste actuala infrastructura sportiva de la noi, macar la nivel de performanta, primul om de la Palatul Victoria considera ca „daca nu investim in urmatorii doi ani, nu o sa mai avem rezultate deloc”.

In momentul fata, sportul autohton este tutelat de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST), departament aflat in structura actualului minister al invatamantului si cercetarii condus de doamna Ecaterina Andronescu.

sursa: www.ziare.com