Natural vs Procesat – marea concluzie ne-o spune chiar propriul stomac. Stomacul este singurul evaluator obiectiv al hranei. Iată ce are de zis! Acest film arată clar ce se întâmplă  în stomacul tau!

Organismul nostru este genetic structurat pentru a digera și a asimila doar hrană care de la natură este făcută să se descompună. Diferența esențială dintre hrana naturală și alimentele procesate, dacă nu este destul de evidentă în denumire, e că hrana naturală este făcută să se descompună și astfel este digerată și asimilată ușor de către organism, iar alimentele procesate, de cele mai multe ori sunt făcute special pentru a nu se descopune.  De aceea, în compoziția alimentelor procesate, sunt introduse acele substanțe ”conservante”, care se pare că împiedică nu doar radicalii liberi să altereze mâncarea, ci și stomacul de a le mai digera.

[youtube]http://youtu.be/zi_DaJKsCLo[/youtube]
Cercetătorii au realizat nenumărate studii prin care au încercat să tragă semnalul de alarmă cu consumul alimentelor de tip fast food sau chiar procesate industrial.
Acest semnal de alarmă a rămas de cele mai multe ori la nivelul studiilor sau articolelor care au apărut sumar prin publicațiile de specialitate. Mai mult de atât, s-a demonstrat științific că anumite produse de tip fast food și anumite băuturi carbogazoase, odată ajunse în organism, au același efect nociv precum drogurile. Ele sunt atât de nocive încât nu crează doar dependență, ci și produc leziuni la nivelul creierului sau altor organe.
Aceste concluzii sunt atât de îngrijorătoare încât organizațiile abilitate ar trebui să interzică comercializarea alimentelor procesate industrial, celor de tip fast food sau băuturilor carbogazoase. Acest lucru se va întâmpla doar dacă vom alege conștient și responsabil produsele cele mai bune pentru sănătatea propriului corp și vom refuza să mai cumpăram alimente nocive. Sursa: www.efemeride.ro