Auzim tot felul de stiri cum ca tot ca avem prin frigider e toxic. Care sunt cele mai toxice alimente pe care le avem in frigider si ne pot distruge sanatatea:
1. Produsele lactate
Branza topita, lapte, branzeturi – toate joaca un rol important in dieta datorita continutului de calciu. Dar daca e sa tii cont de Studiul China, efectuat de doctorul T. Colin Campbell, produsele lactate slabesc oasele si hormonii pe care ii contin favorizeaza aparitia cancerului, in special la femei.
In plus, foarte multi oameni au intoleranta la lactoza, ceea ce dovedeste clar ca lactatele nu sunt chiar cea mai buna alegere. Nutritionistii recomanda sa le inlocuiesti cu lapte de migdale sau cel de nuca de cocos.
2. Ouale din comert
Daca nu ai o sursa de oua bio, mai bine nu te atingi de cele de pe rafturile magazinelor. Nu doar ca isi petrec mult timp acolo, dar contin antibiotice, hormoni, pesticide si bacterii. Salmonella este doar un exemplu. Daca nu vrei sa le excluzi din alimentatia ta (ceea ce e foarte bine), cauta sa le cumperi de la producatorii locali.
3. Maioneza
Maioneza contine frecvent ulei de soia, care de foarte multe ori provine din boabele de soia modificate genetic. In Statele Unite, cel putin, 87% din productia de soia este modificata genetic. In plus, maioneza este foarte grasa si… chiar arata rau. De ce ai vrea sa pui asa ceva in gura? Inlocuieste-o cu un mustar organic fara zahar.
4. Ketchup
Nu exista frigider care sa nu aiba si o sticla de ketchup. Foarte rau. Acesta contine fructoza din sirop de porumb, care este foarte greu de procesat de catre ficat. Asa ca da nastere la multiple probleme de sanatate, printre care steatoza hepatica (ficat gras), trigliceride ridicate si dezechilibre ale apetitului. Mai rau de atat, consumul mare de fructoza este asociat cu aparitia diabetului de tip 2 si a sindromul metabolic (toleranta scazuta la glucoza, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate si hiperinsulinemie).
5. Unt si margarina
Margarina contine grasimi trans si alte chimicale pe care nutritionistii te indeamna sa le eviti cu orice pret. Untul este bogat in grasimi animale saturate care sunt de fapt grasimi in stare pura si care iti afecteaza sanatatea inimii. Impreuna contribuie la un exces de calorii si de grasimi de care corpul tau chiar nu are nevoie.
6. Dressinguri de salate
Oricat de mult iti usureaza munca, cel mai bine este sa nu le folosesti. Contin lactate, produse chimice, conservanti, fructoza din sirop de porumb, zahar si ingrediente modificate genetic, cum ar fi uleiul de soia. Iti recomandam un dressing la fel de gustos, dar mult mai prietenos cu organismul: amesteci otet din cidru de mere organic, o cantitate mica din ulei de masline extravirgin si ierburi sau condimente. Delicios!
7. Iaurt
Cei mai multi oameni au impresia ca iaurtul este excelent pentru sanatate deoarece contine probiotice. Adevarat. Insa pe langa aceste bacterii prietenoase, acesta mai contine si lactoza, cazeina si toate celelalte componente lactate. Iar daca vorbim de un iaurt cu fructe, lucrurile stau si mai rau. Cel mai bine cauta un iaurt cat mai natural si adauga-i tu putina miere si fructele preferate. Vei avea parte de un deliciu.
8. Tofu
Pentru oamenii care inca sunt de parere ca soia este o alternativa sanatoasa pentru carne, tofu este o alegere perfecta. Din pacate, soia este periculoasa. Incearca sa-ti faci plinul de proteine din alte alimente.
9. Sucuri
Nu exista nici macar un singur lucru bun la sucuri. E incarcat de chimicale si cu indulcitori naturali, care sunt mai periculosi chiar decat zaharul. In plus, creeaza disconfort prin balonare si creeaza dependenta. Incearca sa bei apa in schimb – beneficiile sunt nenumarate si iti vor schimba viata.
10. Mezeluri
Sunca, carnatii, salamurile si celelalte mezeluri de la supermarket sunt deosebit de periculoase pentru sanatate. Nutritionistii nu le-ar manca niciodata, mai ales ca exista foarte multe studii care dovedesc clar ca acestea cresc cu 67% riscul de cancer pancreatic.
Deci ce mai mancam?
Sursa: foodstory.ro