Sistemul de învăţământ din Franţa a realizat o premieră în domeniul artei.


Într-unul dintre cele mai cunoscute oraşe din ţară a fost deschisă o şcoală diferită faţă de celelalte existente în lume.


În Lyon a fost deschisă prima şcoală din lume pentru artă murală, studenţii care parcurg orele de curs fiind încurajaţi să picteze după bunul plac pe orice imobil care are nevoie de o schimbare drastică din punct de vedere vizual.

Plecând de la ideea că majoritatea populaţiei de pe planetă trăieşte în oraşe sau spaţii urbane, şi uneori clădirile au ajuns în paragină, iniţiatorii proiectului pentru noua instituţie de învăţământ s-au gândit că arta murală ar prinde bine pe faţadele acestor imobile, notează tabloidul britanic Daily Mail.
Şcoala EcholCite de Artă Murală din Lyon se specializează în învăţarea elevilor de noi metode prin care pot acoperi cu picturi îndrăzneţe şi uneori chiar ieşite din comun faţadele clădirilor din oraşul francez.
Fondatorul şcolii, Gilbert Coudene, susţine că în Lyon există aproximativ 150 de picturi murale pe clădiri, cifră care a dus la desemnarea oraşului drept capitală a acestei forme de artă, atrăgând turişti din întreaga lume, conform BBC.
Coudene susţine că de fapt acesta a fost imboldul care l-a făcut să înfiinţeze o asemenea instituţie de învăţământ, prin care îşi doreşte să transmită mai departe cunoştinţele în artă murală.
”Răspundem unei cereri care se regăseşte în toată lumea. Anume, schimbarea la faţă a oraşelor care au nevoie de acest lucru, însă noi ca artişti ajutăm aceste oraşe să arate mai frumos şi să fie mai calde faţă de oameni”, a declarat Coudene.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/WVDhdeNOX4U[/youtube]