Demna de Cartea Recordurilor, palinca de gutui se regaseste in toate pietele si targurile fermierilor din Romania. Chiar si la un pret de aproximativ 100 de lei litrul, nu sta prea mult timp pe standuri.
Procesul de preparare al palincii de gutui este unul aparte. Fructele trebuiesc măcinate, obţinandu-se făina de gutui. Imediat după măcinare, peste făina obţinută se toarnă în proporţie de 50 % apă caldă cu apa cu o temperatura de 50-80 de grade Celsius. Produsul se lasă la macerat şi fermentat două luni în spaţii cu o temperatură de peste 15 grade Celsius. In timp de criza romanii totusi aleg mancarea traditionala, fara aditivi si conservanti pusa la dispozitie de micii intreprinzatori in aceasta materie, a produselor bio.
Carnati traditionali de casa, paine de casa, miere de albine precum si cereale integrale sunt doar cateva din produsele din gama bio care sunt la mare cautare in Romania. Incet, incet incepem sa extindem aceasta piata chiar si in afara tarii unde sunt mult mai bine platite si considerate chiar delicatese.
Pentru o viata sanatoasa consumati cu regularitate produse bio!