Colectia Valentino Haute Couture a fost, poate, cea mai remarcabila colectie a intregii saptamani Haute Couture de la Paris. Maiestria cu care au fost lucrate tinutele este un etalon pentru industria modei, iar hainele sunt genul pe care orice femeie si-ar dori sa le poarte la un eveniment fastuos.

Broderiile si insertiile de cristale sunt atat de subtil incorporate in straturile de tulle si de sifon, incat par intrinseci designului creatiei. Spre diferenta de alte colectii haute couture, nu exista acea impresie ca aplicatiile au fost puse doar de dragul de a fi acolo sau pentru a satisface nevoia de opulenta a cumparatoarelor bogate.

O parte din farmecul discret al colectiei e dat de echilibrul fiecarei creatii: jachete cu aplicatii de perle sau margele sunt combinate cu fuste simple din bumbac. Nu lipsesc, bineinteles, rochiile din satin, sculpturale dar totodata austere, cu taieturi in loc de maneci sau purtate pe sub mantale, care combina, parca, valorile estetice ale Renasterii cu cele ale anilor ’60.

Rochiile modeste, cu decolteu rotund, maneci lungi si fuste in forma de clopot au introdus o viziune alternativa asupra feminitatii. “Ne place sa credem ca sunt diferite modalitati de a fi sexy”, a declarat Maria Grazia Chiuri intr-un interviu. Din punctul nostru de vedere, au reusit sa demonstreze asta din plin.