Primaria spune ca santierul din Fundatie incepe sa prinda contur. Dupa ce au fost aproape de rezilierea contractului, cei de la Constructii Feroviare, care se ocupa de lucrarile din Fundatie, acum alesii locali se pregatesc sa le creeze constructorilor un nou front de lucru.

Sapaturilor au avansat dinspre Biblioteca Central Universitara „Mihai Eminescu” catre centrul rondului din Fundatie, ar urma sa atraga dupa sine si mutarea liniilor de tramvai montate provizoriu peste santierul din Fundatie.

Municipalitatea a anuntat ca graficele pe care le-a facut prevad in aceasta saptamana pregatirea unei noi linii provizorii, care ar urma sa faca o bucla spre centrul rondului din Fundatie, cel mai departat punct al viitoarei bucle de actuala linie de tramvai, urmand a fi la circa 25 de metri. „Bucla va ajunge la circa 25 de metri de actuala linie provizorie.

Saptamana asta ne apucam de instalat bucla si de montat reteaua de fir contact”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Desi initial se anuntase ca pana pe 15 decembrie ar trebui sa dispara, actuala linie de tramvai ar putea fi folosita pana in ianuarie.

„Tramvaiele vor circula fara probleme. Nu dezafectam linia actuala pana nu va fi finalizata bucla. Depinde de vreme. Incercam sa ne corelam, pentru ca de pe 20 decembrie lucrarile se suspenda pana in ianuarie. Cel tarziu pana atunci, va functiona linia provizorie. Intre timp, se va lucra la sapaturi intre peretii de sprijin.

Pana in aprilie ar trebui ca peretii de sprijin sa fie finalizati si sa inceapa montarea planselor care vor acoperi pasajul. Pana in septembrie 2013 lucrarile ar tebui sa fie finalizate.