FOI sau Festivalul ONG-urilor Ieșene pentru tineri este un eveniment ce va avea loc pe 6-7 decembrie, în incinta Palas Mall. La acest festival vor fi prezente aproape 20 de organizații, pe care publicul le va putea cunoaște atât vizitând standurile lor, cât și participând la workshop-urile organizate de către acestea.

Câteva dintre atelierele la care vizitatorii vor putea lua parte sunt cele de: modelism feroviar, fotografie, dezvoltare durabilă, fundraising, scriere de proiecte europene, jocuri cercetășești și creative writing.

Festivalul se va desfășura în intervalul orar 12:00-22:00 în ziua de vineri, respectiv 10:00 – 22:00 sâmbătă. Activitățile vor avea loc în mall, spre intrarea situată vis-à-vis de Auchan.

FOI este un eveniment creat de rețeaua LINK, în cadrul proiectului 10 Media Events in 300 Days. Aceste inițiative sunt dezvoltate în parteneriat cu Synergy România, prin programul Tineret în Acțiune.

LINK este o platformă construită cu și pentru ONG-urile ieșene dedicate tinerilor, având scopul de a facilita desfășurarea activităților acestora, prin circulația rapidă și eficientă a cunoștințelor și resurselor. Inițiativa funcționează atât în spațiul online, cât și sub forma unei rețele concrete, astfel încât organizațiile implicate pot beneficia cu ușurință de sprijin reciproc și pot ajunge mai ușor la cei cărora li se adresează. În acest mod, accesul la informații despre ONG-uri va fi facil și pentru publicul larg, care va putea găsi informațiile dorite în același punct, pe website-ul link-iasi.ro. Pe termen lung, prin consolidarea conexiunii create, LINK va deveni o rețea auto-sustenabilă și un adevărat hub al organizațiilor ieșene pentru tineri.

Pentru mai multe detalii, accesati  roxana_chebac@noi-orizonturi.ro, 0735 175 786.

 

Sursa: comunicat de presă.