Luni, 2 octombrie 2017, echipa Neața Iași a fost prezentă la inaugurarea primul hub din Moldova, din cadrul programului Atelierul Digital, menit să ofere consultanță practică în online companiilor mici și mijlocii. Proiectul a fost demarat de Zitec, furnizor major de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate din România, alături de Google.
Astfel, începând cu 2 octombrie, antreprenorii și micii întreprinzători din Iași se vor putea întâlni cu experți în online, în cadrul noului hub, care își are sediul în clădirea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza.
Antreprenorii din Iași se numără printre primii din țară care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital de la experţi instruiți de Zitec în hub-ul dezvoltat de Google, în parteneriat cu Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, la începutul acestei luni.
De asemenea, activități similare, menite să reunească experții în online și reprezentanții IMM-urilor au fost demarate și în București, începând cu 15 iulie, urmate de Brașov și Constanța, de la 2 octombrie. Aceste demersuri fac parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfășoară în România din 2016 și în cadrul căruia Zitec este partener.
„Ne bucurăm că demersul pentru digitalizarea României prinde contur, inaugurarea hub-ului din Iași fiind un pas important în acest scop. Astfel, antreprenorii ieşeni sunt printre primii care vor beneficia de întâlniri faţă în faţă şi consiliere concretă de la experți în online instruiți de Zitec”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO şi Fondator Zitec.
Antreprenorii locali care doresc să participe la cursurile Atelierului Digital se pot înscrie la adresa http://atelierul-digital.zitec.com/iasi, consultanța practică în online fiind gratuită.
Obiectivul principal al întâlnirilor dintre experții în online și reprezentanții IMM-urilor este reprezentat de creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi a soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România se află pe ultimul loc între cele 28 de țări UE în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei, potrivit clasamentului DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi ) pe 2017.