Atunci când îţi decorezi casă şi vrei să te simţi bine în ea, nu mobilă este de impact; pentru ca totul să fie relaxant şi să te ajute să te binedispui, trebuie să te gândeşti bine la ceea ce vrei să obţii.
Experţii în amenajări spun că e important să te hotărăşti de la bun început asupra aurei pe care vrei să o aibă fiecare colţişor din casă. Odată ce te-ai decis, cea mai usora cale către un cămin perfect este alegerea culorilor care te atrag. Aşadar, care sunt sentimentele pe care culorle ţi le inspiră?
Tonurile neutre oferă elegantă şi căldură spaţiului iar nuanţele sidefate îţi transformă camera într-un loc al liniştii şi relaxării. Aceste culori sunt subtile, aşa că poţi amplifică factorul senzorial din camera cu ajutorul unor accesorii texturate. De exemplu, dacă baia ta e de culoarea spicului de grâu, agaţă prosoape pufoase de plus pentru a da volum. În living, poţi obţine acelaşi efect optând pentru perne metalizate.
Culorile vii înveselesc. Nu numai că îţi umplu ţie inima de bucurie; o camera vopsită în galben deschis sau verzui încurajează conversaţiile dinamice.
Culorile citricelor sunt vii, însă e neapărată nevoie că acestea să fie însoţite de nişte tonuri mai „liniştite”, pentru că atmosfera din camera să nu te copleşească. Adaugă puţin alb pentru că încăperea să capete un aer contemporan.
Culoarea prafului de chilli, paprika sau cea a ardeiului roşu oferă intensitate emoţiilor tale şi induc senzaţia de căldură în camera.
Deşi aceste nuanţe sunt de obicei asociate dragostei, pasiunii şi dorinţei, ele pot sugera putera şi hotărârea. Adăugând o mobilă de culoare maro închis, paturi sau perne, poţi face că încăperea să se transforme îndată într-un alt spaţiu.
Nuntele de albastru şi gri te ajută să elimini stresul. Pentru că albastrul este asociat cu culoarea cerului şi a apei, el sugerează adâncime şi stabilitate.
Fii atentă atunci când combini bleu pal cu alb, pentru că ai toate şansele să transformi locul într-o camera de spital. O idee bună ar fi să adaugi un ciocolatiu închis.
Sursa: yahoo.com