David Lyle, specialistul irlandez cunoscut pentru şocantele sale campanii de prevenire a accidentelor de circulaţie, a făcut, luni, profilul psihologic al şoferilor români, afirmând că aceştia sunt foarte nervoşi la volan, cel mai probabil din cauza „sângelui latin”.

Prezent în România pentru o conferinţă ce are ca obiect siguranţa rutieră, cel considerat un veritabil psiholog al şoferilor a poposit, luni dimineaţă, în Piaţa Unirii din Capitală, unde a studiat traficul, pentru a realiza un profil al românilor aflaţi la volan.

După ce a analizat comportamentul conducătorilor autor, Lyle a spus că aceştia sunt foarte nervoşi şi a pus acest lucru pe seama „sângelui latin”, în condiţiile în care, spune el, şoferii nordici sunt mult mai calmi.

În plus, irlandezul a observat foarte mulţi şoferi singuri în maşină şi a explicat că aceasta ar putea fi una dintre cauzele producerii ambuteiajelor. Potrivit lui Lyle, dacă românii s-ar organiza şi s-ar strânge mai mulţi pentru a merge la serviciu cu maşina unui coleg, traficul ar fi mult mai degajat.

Iniţial, David Lyle a realizat spoturi pentru combaterea terorismului, însă ulterior, din cauza unui accident căruia i-a căzut victimă nepoata lui, care a paralizat după ce a fost lovită de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta, s-a profilat pe campanii preventive în domeniul circulaţiei rutiere. Multe dintre acestea sunt considerate şocante.