Protestul studenților de la Facultatea de Mine a Universității Tehnice din Istanbul s-a transformat aseară într-o acțiune de ocupare prin care studenții cer anchetarea celor responsabili de accidentul minier din Soma.
De asemenea protestează față de implicarea în consiliul profesoral a unor persoane din conducerea companiei miniere. ”Această facultate este complice la moarte celor 300 de mineri. Compania minieră a fost invitată acum 2 săptămâni să țină aici seminarii. Nu vom părăsi clădirea până când cei vinovați nu vor fi trași la răspundere!” – declară studenții.
Protestarii cer de asemenea demiterea unuia dintre profesorii universității care a declarat că minerii morți prin intoxicare cu monoxid de carbon au avut ”o moarte frumoasă”.
”Nu vrem să fim ingineri ai morții, vrem să lucrăm pentru oameni”. Numele celor peste 300 de mineri decedați au fost scrise pe zidurile universității.
Rezultatele acțiunii de protest încep să apară deja – conducerea facultății a anunțat că va întrerupe legăturile pe care le are cu firma miniera.

Sursa: channelnewsasia.com