Un astrofotograf a reuşit să filmeze în timp real momentul în care răsare luna plină la orizont, rezultatul fiind un videoclip spectaculos cu un impact pe măsură.

Răsăritul lunii pline a fost filmat cu trei nopţi în urmă, deasupra Observatorului Mount Victoria din Wellington, Noua Zeelandă şi postat pe un site al NASA.
După o planificare amănunţită, un astrofotograf priceput şi-a amplasat camera de filmat la înălţime, pe partea opusă Observatorului, unde luna plină era aşteptată să-şi facă apariţia.

Realizat dintr-o singură secvenţă, filmuleţul este needitat şi surprinde mişcarea astrului în timp real, neavând nicio legătură cu modalitatea „time lapse” (procedeu cinematografic în care frecvenţa cu care sunt capturate cadrele unui film sunt mult mai mici decât atunci când acesta este redat).
În imagini apar şi siluetele persoanelor adunate să admire răsăritul impresionant al Lunii. Fenomenul are loc în fiecare zi, dar numai în jumătate din cazuri în timpul nopţii.
Luna răsare în fiecare zi cu 50 de minute mai târziu decât o face în ziua precedentă, iar luna plină apare de fiecare dată la apus.

[vimeo width=”740″ height=”400″]http://vimeo.com/58385453[/vimeo]