Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI)  în colaborare cu Revista Bilingvă Phénix organizează evenimentul „FrancoFilm” în cadrul săptămânii „Școala Altfel”. Sâmbătă, 12 aprilie, începând cu ora 18.00, în sala Juventus a Colegiul „Sfântul Nicolae” se va desfășura seara de film francofon la care vor participa atât elevi și studenți, cât și simpli cinefili și francofili.

Atmofera caldă și primitoare va crea un mediu favorabil vizionării lungmetrajului „Les Intouchables” (Invincibilii) ce urmărește spargerea barierelor dintre diferite categorii sociale. Scopul urmărit de organizatori este de a promova francofonia în rândul tinerilor și de a elimina obstacolele ce apar în relațiile dintre elevi și studenți. Pentru a crea un spațiu de interacțiune prielnic, ASFI a primit timp de o săptămână în cadrul organizației 16 elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, alături de care a întreprins diverse activități. În urma acestei perioade, elevii au pregătit evenimentul de sâmbătă, punând la punct fiecare detaliu pentru buna desfășurare a acestuia.

Seara de sâmbătă va debuta cu un moment muzical susținut de Andrei Popa, urmând să fie întreținută de alte surprize pregătite de organizatorii evenimentului „FrancoFilm”.

Asociația Studenților Francofoni din Iași și Revista Phénix colaborează din luna februarie a acestui an, moment în care un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” coordonați de profesoara Liliana Rusu, au pus bazele unei reviste bilingve din dorința de a readuce în atenția tinerilor limba franceză.