Kelly Fanigan, un terapeut american, i-a scris fiicei sale o scrisoare despre viitorul ei soţ. Textul a impresionat o lume întreagă, acesta devenind viral, la scurt timp de la redactarea lui.

Dr. Fanigan a simţit nevoia de a-i scrie fiicei sale o scrisoare despre viitorul ei soţ, chiar dacă aceasta este departe de vârsta măritişului, pentru că zilnic întâlneşte, prin natura meseriei sale, femei care au nevoie de un bărbat bun în viaţa lor.

 

“Draga mea,

De curând, mama ta şi cu mine căutam un răspuns pe Google. Nu am apucat bine să introducem termenii căutării că Google ne-a prezentat o listă cu cele mai populare căutări din lume. Cocoţată în vârful listei era căutarea „cum să-l faci să rămână interesat de tine”

Am fost uimit. Am căutat zeci de alte articole despre cum să fii sexy, când să-i aduci o bere sau un sandwich, cum să-l faci să se simtă inteligent şi superior, şi m-am enervat la culme. Micuţa mea, nu este, n-a fost şi nu va fi niciodată treaba ta să-l faci să rămână interesat de tine.

Singura responsabilitate a ta este să realizezi, adânc în sufletul tău, în acel loc de neclintit care nu poate fi zdruncinat de respingeri, pierderi sau ego, că eşti o persoană interesantă (dacă vei reuşi să-ţi aminteşti că toţi ceilalţi oameni sunt de asemenea interesanţi, marea bătălie a vieţii tale va fi aproape câştigată. Îţi voi vorbi totuşi despre asta într-o altă scrisoare).

Dacă vei reţine asta, vei fi atrăgătoare în cel mai important mod: vei atrage un băiat care îşi va investi tot interesul în tine.

Micuţa mea, vreau să-ţi vorbesc despre băiatul pe care nu trebuie să-l păstrezi interesat de tine, pentru că ştie că eşti o persoană interesantă.

Nu-mi pasă că îşi aşează coatele pe masă atâta timp cât îşi aţinteşte privirea pe felul în care nasul tău se încreţeşte atunci când zâmbeşti şi apoi nu se mai poate opri din uitat.

Nu-mi pasă dacă nu ştie să joace golf cu mine, atâta timp cât se poate juca cu copiii voştri şi se va minuna de cât de mult îţi seamănă. Nu-mi pasă dacă nu este interesat de bani, atâta timp cât te iubeşte. Nu-mi pasă dacă este puternic, atâta timp cât îţi oferă spaţiul necesar pentru a-ţi afirma forţa care se găseşte în inima ta.

Nu-mi pasă cum votează, atâta timp cât se trezeşte în fiecare dimineaţă şi te alege pe tine pentru a te onora şi preţui în inima sa. Nu-mi pasă care este culoarea pielii lui, atâta timp cât pictează pânza vieţii voastre cu răbdare, sacrificiu şi tandreţe. Nu-mi pasă dacă are o religie sau alta sau dacă este ateu, atâta timp cât realizează că fiecare moment al vieţii petrecut cu tine este sacru.

Dacă vei întâlni un astfel de bărbat şi nu veţi avea nimic altceva în comun, vă va uni un singur lucru: persoana ta. Pentru că, la urma urmelor, singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a-l face să rămână interesat de tine este să fii tu însăţi.

Bărbatul care nu-şi va pierde niciodată interesul pentru tine,

Tata”.

rsa: gândul.ro

Sursa foto: scaryforkids.com