Cu greu ai putea să-ti închipui sărbătorile de iarnă fără Pomul de Craciun, nu-I așa? E o tradiție căreia nu îi vom diseca originea în acest articol, dar despre care știm cu siguranță că merge mult înapoi în timp (și spațiu?).

Știți câți brazi sunt tăiați în fiecare an de Crăciun în întreaga lume? Conform wiki.answers.com, răspunsul este: 34 milioane de brazi tăiați anual.

Deși nu știm cum s-a ajuns la aceste cifre, e clar că numărul brazilor tăiați în fiecare an este exagerat de mare.

Tu ce crezi? Ar trebui sa tăiem în continuare brazi de Craciun doar pentru a întreține atmosfera sărbătorească timp de 2 săptămâni, în condițiile în care unui brad îi trebuie 25 de ani pentru a ajunge la maturitate? Un calcul rapid ne arată că nu ieșim foarte câștigați, prin comportamentul acesta iresponsabil față de pădurile noastre.

Și dacă luăm în calcul și costurile personale: cheltuim până la 300 lei pe brad și după ne debarasăm de el la tomberon. Asta tradiție ucigașă!

Avem două opțiuni: brazi artificiali sau brazi în ghivece. Go for one of it! Sau mai bine, plantează-ți brăduțul în fața blocului, așa te vei bucura de el mult timp de-acum încolo. Vă dorim un Brad de Crăciun trainic!

 

Sursa foto: belairnewsandviews.com