Agenții direcțiilor anti-mafia au pus sub sechestru bunuri în valoare de sute de mii de euro care aparțin familiei lui Matteo Massina Denaro, considerat liderul mafiei siciliene. Acțiunea a început la Trapani. Localitate natală a lui Denaro, Castelventrano, a fost luată la puricat de polițiști și anchetatori de la prima oră a dimineții. Ancheta este în desfășurare și la această oră. Până acum, au fost controlate și sigilate firme de construcții, ferme și imobile care aparțin familiei liderului mafiei siciliene. Oamenii legii din Italia au dovezi că toate aceste afaceri sunt controlate din umbră chiar de Denaro.

Matteo Messina Denaro, născut în 1962 în Sicilia, la Castelventrano, poreclit „Diabolik”, este cel mai căutat criminal din Italia. A fost dat în urmărire de autoritățile italiene de la începutul anilor `90, fiind acuzat că a comis cel puțin 50 de asasinate. „Cu toate crimele mele aș putea umple un cimitir”, a declarat Denaro, înainte să dispară fără urmă din Sicilia. Cei care l-au cunoscut spun că e extrem de violent, însă are și o slăbiciune pentru femeile elegante și ceasuri de aur, iar aceste pasiune i-au adus și numele de „Playboy”.

Denaro a devenit capul mafiei siciliene din 2006, după arestarea lui Bernardo Provenzano, iar poziția sa a fost întărită după capturarea lui Salvatore Lo Piccolo, un veteran al Cosa Nostra, considerat un rival. Potrivit anchetatorilor, Denaro și-a extins afacerile ilegale și în țări precum Austria, Grecia, Spania sau Tunisia. Până acum, polițiștii au arestat mai mulți dintre subalternii săi și au mai pus sub sechestru câteva milioane de euro, bani despre care se crede că au fost obținuți tot din afaceri ilegale.