Seva proaspătă de mesteacăn este un adevărat elixir pentru sănătate. Bogată în calciu, potasiu, magneziu, siliciu, zinc, mangan, seleniu şi fosfor, seva de mesteacăn îţi va remineraliză organismul. Fă o cură cu seva de mesteacăn în caz de oboseală cronică sau pasageră sau la schimbarea anotimpurilor.
De ce sa dai banii pe medicamente? Când ai la îndemână remedii miraculoase în natură!Nu doar oboseală este tratată cu seva de mesteacăn. Seva de mesteacăn purifică organismul, reglează acidul uric şi colesterolul, are efect citostatic asupra celulelor maligne din formaţiunile tumorale, vindecă psoriazisul şi eczemle. Cură cu seva de mestecan are efecte spectaculoase şi în cazul celulitei.Cum colectezi seva de mesteacănSeva de mesteacăn se colectează primăvară, începând din aprilie, până la sfârşitul lunii mai. Alege mesteceni nici prea tineri, nici prea bătrâni, cu un diametru al trunchiului de 20-30 cm. Fă o incizie adâncă de 5 cm în scoarţă mesteacănului cu un burghiu, pe partea de nord.Introdu o ţeavă subţire în incizie, iar sub ea leagă cu o sfoară un recipient pentru a permite sevei să curgă în vas. Pentru a evita uscarea copacilor, extrage maximum 2 litri din fiecare mesteacăn. După colectarea sevei astupă incizia cu o bucată de lemn sau plastilină.

Seva de mesteacăn pentru epuizare nervoasă

Pentru bolile sistemului nervos se face o cură de trei săptămâni cu seva de mesteacăn. În tot acest timp se consumă câte 0,5 litri de seva de mestecan pe zi. Seva de mestecan are un extraordinar efect pentru regenerarea sistemului nervos, pentru epuizare şi astenie.

Citeşte articolul integral pe curademiere.ro