Muzeul Literaturii Române Iași organizează cea de a VII-a ediție

a Simpozionului Național „Istorie, cultură, patrimoniu”

În perioada 22-23 mai 2014 va avea loc Simpozionul Național „Istorie, cultură, patrimoniu”, organizat de Muzeul Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Iași și Asociația „Patrimoniu pentru Comunitate”.

Aflat la cea de-a VII-a ediție, evenimentul s-a bucurat de participarea unor nume importante din mediul științific și nu numai, din țară și din afara granițelor. Anul acesta, peste 50 de specialiști se vor reuni pentru a dezbate despre cultură și civilizație românească în context european, politici culturale, precum și despre conservarea și restaurarea valorilor de patrimoniu. Invitații vor susține comunicări la muzeele „Vasile Pogor” (Iași) și „Constantin Negruzzi” (Hermeziu, comuna Trifești), acestea urmând a fi publicate în cel de-al VII-lea volum al „Anuarului Muzeului Literaturii Române Iași”.

Deschiderea lucrărilor simpozionului va avea loc joi, 22 mai, de la ora 9, în holul „I.M. Melik” de la muzeul „Vasile Pogor”, în prezența domnilor Dan Lungu (Director al Muzeului Literaturii Române Iași) și Virgil Băbîi (Director al Direcției Județene pentru Cultură Iași). Moderatorul evenimentului va fi domnul Dan Jumară, coordonatorul simpozioniului.

Simpozionul Național „Istorie, cultură, patrimoniu” promovează patrimoniul Iașiului în context național și internațional. Pe aceeași linie se înscrie și noua inițiativă a Muzeului Literaturii Române Iași, Programul de burse și rezidențe de cercetare științifică privind istoria și viaţa culturală a Iaşiului. Aceasta constă în acordarea a 4 burse și 4 rezidențe de cercetare studenților, masteranzilor, doctoranzilor și cercetătorilor și își propune să stimuleze, la diferite nivele academice,  investigația științifică pe un subiect legat de istoria culturală sau de sistemul cultural contemporan al Iașiului.

Detalii și programul complet al Simpozionului Național „Istorie, cultură, patrimoniu”, precum și detalii despre bursele și rezidențele de cercetare oferite de MLR Iași se regăsesc pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro