Uite cateva obiecte de bucatarie la care trebuie sa acorzi mai multa atentie:
Buretii de spalat vase
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca buretele de vase este cel mai murdar obiect din casa – are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri patrati, iar o carpa de vase are un un milion de bacterii pe aceeasi suprafata. Care e solutia? Sa-l schimbi des, sa-l folosesti doar pentru inlaturarea mancarurilor de pe farfurie si sa nu stergi si alte suprafete cu el.
Frigiderul
Doar pentru ca e foarte rece in frigider, nu inseamna ca nu exista germeni periculosi inauntru. In plus, mancarea invechita, resturile de mancare sunt si ele surse de bacterii.
Recipientele din plastic
Sunt foarte practice, insa plasticul nu este cel mai bun aliat al mancarurilor. Expertii in nutritie avertizeaza ca acesta ne poate otravi. Cel mai bine este sa investesti in recipiente care nu contine Bisfenol A (BPA).
Tocatoarele
Fie din lemn, fie din plastic, acestea depoziteaza microbi care te pot imbolnavi. Important este sa le cureti foarte bine dupa fiecare utilizare, cu apa calda si detergent. Ca sa previi orice problema, cel mai bine este sa ai doua tocatoare in bucatarie – unul pentru carnuri si unul pentru legume/fructe.
Prosoapele de bucatarie
Sunt folosite pentru orice in bucatarie – de la curatatul vaselor la stergerea mainilor murdare. Tocmai de aceea, sunt pline de germeni care iti pot face rau. Spala-le cat mai des.