Orice persoană care îşi doreşte să slăbeasă apelează la un moment dat în viaţă la cunoscutele alimente din diete care ar trebui să ajute corpul să nu mai acumuleze grăsimi. Un articol prezentat în ediţia electronică a revistei Reader’s Digest atrage însă atenţia că nu toate produsele din dietele comune au un efect bun asupra corpului uman.

Sucul dietetic, lichidul care adaugă kilograme
Deşi are mai puţine calorii şi un aport scăzut de zahăr, sucul dietetic ar putea avea un efect contrar aşteptărilor celor care îl consumă. Un studiu susţine că persoanele care au consumat suc dietetic în fiecare zi s-au îngrăşat. Experţii în nutriţie nu au o explicaţie exactă pentru acest efect, dar tind să creadă că în lipsa zahărului corpul uman va încerca să suplimenteze aportul cu ajutorul altor alimente.

Sucurile de fructe cu lapte preparate în casă (Smoothies)
Chiar dacă aceste sucuri conţin vitamine, nutrienţi şi minerale ele pot avea cantităţi importante de zahăr şi grăsimi. Pentru a evita prepararea unor smoothies nocive pentru corp lista ingredientelor trebuie să conţină cât mai multe fructe şi lapte fără grăsimi. Trebuie evitate aceste sucuri care mai au ciocolată sau unt de arahide. Dacă în dieta pe care o urmaţi un astfel de suc ţine loc de o masă, valoarea caloriilor în care trebuie să se încadreze smoothie-ul este de 350-400.

Mâncărurile congelate
Aceste tipuri de mâncăruri pot fi bune doar într-un singur sens deoarece ne învaţă să porţionăm ceea ce mâncăm. Adevărul este că mâncărurile congelate au foarte multe zaharuri şi sodiu în ele, şi nu ţin de foame. Astfel, după o cină care include un astfel de preparat multe persoane care se află la dietă nu se satură şi recurg la a mânca în plus. Un preparat indicat pentru a menţine o siluetă perfectă este o porţie de paste cu fibre.

Iaurturile cu fructe
Iaurturile sunt o soluţie foarte bună pentru dietă, mai ales că acestea conţin calciu şi proteine, substanţe care vor ajuta la îndepărtarea senzaţiei de foame. Totuşi, iaurturile cu arome de fructe au în componenţă zahăr şi calorii care pot sabota planurile celor care îşi doresc să urmeze o dietă.

Cartofii sau chipsurile la cuptor
Chiar dacă prepararea cartofilor în acest fel mai reduce din numărul de calorii pe care le conţin, chipsurile la cuptor au totuşi destul de mult zahăr. Dacă aveţi poftă de ceva de ronţăit încercaţi să mâncaţi legume crude.

Sursa: mediafax.ro