Compania sustine ca procesorul a fost proiectat pentru a fi livra un spor de performanță semnificativ la jumătate din dimensiunile procesoarelor concurenței.

NVIDIA a lansat procesorul Tegra 4i, nume de cod „Project Gray”, un procesor mobil compact si foarte eficient care, sustine compania, „va permite acelasi nivel de performanta disponibil doar pe supertelefoanele foarte scumpe”. Noul procesor Tegra 4i are frecventa de 2,3 GHz si a fost proiectat de NVIDIA in colaborare cu ARM. In prezent este cel mai eficient si performant CPU de pe piata.

Tegra 4i are:

  • 60 de nuclee GPU NVIDIA;
  • un CPU quad-core bazat pe cea mai noua arhitectura ARM – CPU-ul R4 Cortex-A9 – plus un al cincilea nucleu pentru inbunatatirea duratei de viata a bateriei;
  • modemul LTE NVIDIA i500 integrat direct în procesor.

„NVIDIA lanseaza pentru prima data un procesor unic, integrat ce ofera toate functiile majore ale unui smartphone”, a declarat Phil Carmack, senior vice president Mobile Business, NVIDIA. „Telefoanele Tegra 4i vor furniza un nivel exceptional al puterii de procesare si al duratei de viață a bateriei”.

„Tegra 4i reprezinta cea mai recenta solutie SoC ce are la baza procesorul ARM Cortex-A9”, a spus Tom Cronk, executive vice president si general manager al diviziei de procesoare din cadrul ARM.

Tegra 4i folosește aceeasi arhitectura ca GPU-ul Tegra 4 si beneficiaza de un spor de performanta 5x, in comparatie cu Tegra 3 – de rangul unei console de gaming – si display full HD 1080p. Totodata integreaza si o versiune optimizata a modemului NVIDIA i500, care ofera suport LTE.

Abilitatile foto ale procesorului mobil Tegra 4i includ tehnologia de procesare foto NVIDIA Chimera™, recent anuntata la Tegra 4. Aceasta furnizeaza o serie de functii avansate, precum capacitati HDR (high dynamic range), functie tap to track si fotografii panoramice cu HDR.

NVIDIA prezinta totodata platforma sa de referinta pentru smartphone, “Phoenix” dedicată procesorului Tegra 4i pentru a demonstra noile tehnologiile ale procesorului. Phoenix este un produs schita la care producatorii de telefoane pot face trimitere atunci cand proiecteaza si construiesc noi smartphone-uri Tegra 4i.

sursa:yoda.ro