Gestul de a decide sa stergi din lista de prieteni din contul tau de pe Facebook este foarte simplu: cu un simplu clic, apesi pe butonul pe care scrie “unfriend” si gata, persoana non grata nu mai e in lista ta virtuala de prieteni. Dar nu este chiar asa si doar atat. Un studiu nou dat publicitatii zilele trecute si realizat de Universitatea din Denver, Colorado, arata repercusiunile din viata reala la care se ajunge urmare a acestui gest banal din mediul virtual.

Nu vă grăbiți să scoateți oameni din lista de Facebook!, avertizează cercetătorii
„Oamenii cred ca retelele de socializare sunt doar pentru distractie si relaxare. Dar de fapt, ce faci si ce spui pe aceste siteuri are consecinte serioase in viata reala”, spune autorul studiului, Christopher Sibona, doctor in stiintele computerelor si a programelor de sisteme informatice de la Scoala de Afaceri a Universitatii din Denver, Colorado, scrie jurnalul.ro.

Studiul condus de dr. Sibona a descoperit ca 40% din persoanele intervievate au afirmat ca vor evita in viata reala, de zi cu zi, pe oricine i-a scos din lista de prieteni de pe Facebook. 20% din chestionati au spus ca sunt in dubii daca sa ii evite sau nu, iar 40% au afirmat ca nu ii vor evita desi gestul nu le-a fost pe plac.

Femeile sunt cele care au declarat in majoritate ca prefera sa ii evite “pe teren” pe acei care nu le-au mai dorit prietenia pe Facebook. Ele s-au dovedit ofensate, deranjate, suparate si profund implicate emotional in faptul ca au fost eliminate din unele prietenii pe Facebook, fata de barbati care au luat intamplarea mai relaxat.

Studiul publicat in luna februarie 2013 de revista de stiinte a Hawaii International Conference on System Sciences, s-a bazat pe un chestionar amplu realizat pe un esantion de mii de oameni.