Mai tii minte zilele in care se lansau Veyron, Koenigsegg sau, mai nou, Pagani Huayra? Nimeni nu stia cum se pronunta numele lor.

E cazul sa ne mai chinuim putin, pentru ca avem un nou nume pe lista celor care-ti dau dureri de limba – Genty Akylone. Supermasina de mai sus nu vine din Italia, Germania, SUA sau Marea Britanie. Ca si Bugatti, are originea in Franta. Saint-Yorre, mai exact, e sediul Genty Automobile, compania care spera sa dea lovitura cu Akylone.

La ce au pus pe ea, au sanse mari sa reuseasca, pentru ca cifrele sunt absolut nebune: motor V8 bi-turbo de 4,8 litri si….1.000 cai putere la 8.000 RPM, plus cutie secventiala cu sapte rapoarte, schimbator cu padele si transmisie spate. Chiar si greutatea te da pe spate. Akylone cantareste numai 1.099 kg si are un coeficient aerodinamic de 0,35. De aici vine cea mai tare valoare – atinge 100 km/h in doar 2,7 secunde. VIteza maxima e de 354 km/h.

 

Caroseria din aluminiu si fibra de carbon e creata parca de un alchimist care a reusit sa uneasca un Koenigseg cu GT-R, dar sa presupunem ca francezii au fost doar…originali.
Desi nu va costa mai putin de jumatate de milion de euro, Genty spera ca va construi 15 modele, Asta daca francezii vor gasi macar un prim client, pentru ca altfel, va trebui sa ne multumim doar cu pozele si un film de prezentare.

[youtube width=”740″ height=”444″]http://youtu.be/mxEJdUJIH-s[/youtube]