Uleiul de argan a devenit extrem de popular in ultima perioada, regasindu-se in produsele de ingrijire pentru piele si par.

Efectele anti-imbatranire ale uleiului de argan

Folosirea uleiului de argan pentru ingrijirea fetei si pentru atenuarea ridurilor este una dintre cele mai populare utilizari ale acestui ulei organic miraculos. Uleiul de argan are un nivel ridicat de tocoferoli (vitamina E) si antioxidanti, ceea ce reduce daunele cauzate de radicalii liberi. Reduce procesul de imbatranire a pielii.

Saponinele din uleiul de argan ajuta la hidtatarea pielii uscate si patate, conferindu-i un aspect mult mai frumos si sanatos.

Proprietatile terapeutice ale uleiului de argan

Uleiul de argan poate fi folosit in vindecarea cicatricelor si da rezultate in tratarea unor probleme ale pielii, cum sunt psoriazisul si eczemele. De asemenea, poate fi folosit in tratarea acneei. Folosirea regulata a uleiului de argan reduce semnificativ petele de pe piele si vindeca urmele lasate de acnee.

Uzul medicinal al uleiului de argan

Uleiul de argan contine steroli vegetali care pot reduce inflamatia, avand chiar si proprietati anti-cancer. Acest ulei poate fi benefic si in reglarea digestiei, crescand concentratia pepsinei si a sucului gastric.

Exista studii cu privire la efectele pozitive ale uleiului de argan in tratarea artritei si reumatismului, datorita proprietatilor sale anti inflamatorii.

De asemenea, acesta poate fi eficace in reducerea nivelului de colesterol si imbunatatirea circulatiei sangelui. El poate intari chiar sistemul imunitar al organismului.

Femeile folosesc uleiul de argan si pentru diminuarea vergeturilor din timpul sarcinii.

Uleiul de argan ca afrodisiac

Uleiul de argan este cunoscut si pentru proprietatile sale afrodisiace, marocanii folosindu-l pentru a-si intensifica dorinta si placerea sexuala.