Mai puţin cunoscut pe piaţa românească, uleiul extravirgin din seminţe de cânepă are o mulţime de proprietăţi terapeutice şi aduce organismului numai beneficii. Folosit, iniţial, ca supliment dietetic în practica medicală, uleiul extravirgin de ulei de cânepă este din ce în ce mai utilizat în bucătărie.

Bogat în acizi graşi esenţiali polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6, acest ulei are, oarecum, gust de nucă şi poate fi adăugat în salate, paste, orez sau la preparatele din peşte.

Echilibrează metabolismul „Uleiul de cânepă poate spori reacţia sistemului imunitar, în acest mod fiind prevenite o serie de boli. Mai mult, ajută în tratarea unor dezechilibre metabolice. În plus, are şi proprietatea de a contribui la tratarea unor afecţiuni dermatologice”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Scade colesterolul şi reglează tensiunea Uleiul extravirgin din seminţe de cânepă poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare pentru că are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor şi de a regla tensiunea arterială. Există anumite studii clinice care au dovedit că bolile astmatice, afecţiunile respiratorii şi patologiile gastrointestinale pot fi vindecate cu ulei extravirgin de seminţe de cânepă, potrivit site-ului www.uleiuri-naturale.ro.

Te scapă de bolile reumatice „Acizii graşi Omega 3 din acest ulei ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Uleiul de seminţe de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice – de exemplu artrita reumatoidă”, spune dr. Luca.

Protejează sistemul nervos Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales ale celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină care le izolează. „În special la copii, Omega 3 şi Omega 6 sunt extrem de importanţi pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului”, afirmă directorul Clinicii PULS. Previne apariţia ridurilor şi a celulitei Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 menţin frumuseţea şi sănătatea picioarelor şi previn apariţia ridurilor şi a celulitei. Surse de acizi graşi: cânepa, varza, spanacul, conopida, floarea-soarelui, dovleacul, nucile, soia, codul, tonul „Cercetările din ultimii ani indică faptul că acizii graşi previn şi tratează cancerul, diabetul şi depresia.” – Dr. Laurenţiu Luca

Sursa: http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/213944/Ce-boli-lecuieste-uleiul-din-seminte-de-canepa-