1. Ridichile roşii

Ridichile sunt o excelentă sursă de acid folic (recomandat tuturor femeilor însărcinate sau celor vor să devină mame), antioxidanţi şi vitamina C, atât de importantă în special primăvara, când suntem mai expuşi la răceli şi gripă. De asemenea, contin calciu, fier, fosfor, magneziu şi potasiu.

Consumă-le în salate de crudităţi alături de verdeţurile proaspete de primăvară pentru a beneficia de un plus de enzime şi clorofilă care purifică sângele.

2. Rucola

În combinaţie cu roşiile cherry, uleiul de măsline şi zeama de lămâie, rucola devine foarte gustoasă. Este o salată potrivită pentru a fi consumată alături de paste integrale simple (cu ulei, usturoi, busuioc, parmezan) sau o friptură de vită/pui.

Conţine foarte puţine calorii, o poţi folosi în toate combinaţiile de salată pentru a asigura volum, precum şi nutrienţi valoroşi cum ar fi vitamina A, C, K, calciu, potasiu, fier.

3. Ceapa verde

Conţine vitamina C, potasiu, alicină, quercetina – antioxidanţi puternici cu rol în combaterea stresului oxidativ. De asemenea, consumul de ceapă verde te poate ajuta să reduci nivelul colesterolului rău, să menţii glicemia sub control şi să ai grijă de sănătatea rinichilor. Consum-o cu regularitate în salate.

4. Usturoiul verde

Conţine nutrienţi valoroşi cum ar fi vitamina A, B1, B2, C, fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic. De asemenea, usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene.

5. Salata verde

Are un conţinut bogat în minerale (iod, magneziu, cupru, fosfor, zinc) şi vitamine (A, B, C, D, E). Datorită conţinutului bogat în fibre, salata verde este recomandată pentru dietă, deoarece stimulează digestia.

Amintește-ți să cumperi de la piață, local și bine crescut!

Sursa: eva.ro