Vom intra în tainele uleiurilor și a proprietăților lor. Azi facem cunoștință cu :
Uleiul din germeni de grâu
Poate fi folosit deopotrivă că supliment nutritiv sau că şi loţiune pentru corp. Uleiul din germeni de grâu este o componentă majoră în cerealele pe care le serveşti la micul dejun, multe beneficii sunt obţinute dacă uleiul nu este supus unei temperaturi ridicate. De ce? Pentru multe uleiuri la o anumită temperatura se descompun în substanţe chimice, toxice şi atunci ce beneficiu îi mai este adus organismului? Niciunul, de fapt creşte exponenţial riscul de a dezvoltă unele afecţiuni grave cu cât se persistă în folosirea acestei metode (prăjirea uleiului). Uleiul din germeni de grâu este bogat în: vitamina E, A, D mai multe vitamine din complexul B (B2, B3, B6), vitamina F, acizi graşi esenţiali, proteine şi minerale. Despre uleiul din germeni de grâu se ştie că micşorează nivelul de colesterol. Uleiul nerafinat se poate râncezi, de aceea trebuie păstrat în frigider. Uleiul din germeni de grâu se poate folosi la preparare dressingurilor sau presărate câteva picături peste legume şi paşte. Se poate folosi la coacerea unor alimente. Nu prăji uleiul din germeni de grâu, căci toţi nutrienţii din el se distrug la o temperatura mare.
Uleiul de germeni de grâu este un ulei de masaj excelent. Aplicat pe piele, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la repararea celulor distruse de razele solare, redă ferminatea. În combinație cu măceșe, liliac, sâmburi de caise, cătină, sâmburi de strugure, uleiul de germeni de grâu devine Hidratant, Hrătinor, Nutritiv, Calmant, Regenerator, Vitalizator, Mineralizant, Anti-rid, Anti-inflamator,Cicatrizant.