Dumitru Pruteanu, din comuna ieșeană Erbiceni, a avut anul acesta o producție de grâu de aproximativ 2,15 tone de grâu. Omul, un veteran de război în vârstă de 90 de ani, a fost impresionat de necazul celor din localitățile gălățene afectate de inundațiile care au avut loc la jumătatea lunii trecute.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, veteranul Pruteanu a donat 2 tone de grâu sinistraților, aproape toată producția și și-a păstrat vreo 4-5 saci pentru el. „M-a întrebat domnul primar dacă pot face o donaţie şi am zis că pot face şi eu o pomană pentru acei oameni nevoiaşi. Îi mulţumesc domnului primar că a făcut rost de maşină, astăzi (n.r.- ieri) o să plece 2.000 de kilograme de grâu către acele persoane nevoiaşe. Mă bucur din suflet că pot să fiu alături de ei”, a declarat Dumitru Pruteanu, citate de ziaruldeiasi.ro.

Din păcate, primarul Primarul din Erbiceni, Ionel Lungu, spune că veteranul este singurul care a făcut donație, ba chiar a fost și foarte prompt.„De când i-am spus că o să găsim maşină, venea din trei în trei zile la primărie şi mă întreba când trimitem grâul. Sper ca şi alţi locuitori din comună să îi copieze exemplul”, a declarat Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni, ciatat de ziaruldeiasi.ro.