Un investitor rus, Iuri Milner, care a devenit miliardar prin plasamentele sale timpurii in actiuni Facebook, crede ca reteaua de socializare este un site care va rezista 100 de ani, asemenea Google si Wikipedia, scrie Bloomberg.

Facebook, Google si enciclopedia online Wikipedia vor exista si peste un secol, pentru ca serviciile lor se dezvolta cu atat mai mult cu cat sunt mai mult folosite, a declarat Iuri Milner intr-un interviu la South by Southwest Interactive Festival din Austin. „Toate trei au un efect extraordinar. Sunt sanse sa supravietuiasca pe termen lung”, a spus Milner, cofondator si director executiv la Digital Sky Technologies, citat de Bloomberg.

Milner era relativ necunoscut inainte sa investeasca in Facebook in 2009, cand compania era evaluata la 10 miliarde de dolari. Intre timp, valoarea retelei de socializare a crescut de peste sase ori, iar Milner si-a extins portofoliul cu investitii in Zynga, Groupon, Twitter si LinkedIn.

Digital Sky Technologies a vandut 45,7 milioane de actiuni Facebook in mai 2012, cand a avut loc oferta publica initiala a companiei de socializare, dar mai detine inca 13,8 milioane de titluri, evaluate la 387 milioane de dolari. Milner are o avere neta de aproape 1 miliard de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Ca si Facebook, motorul de cautare al Google este un instrument atat de folosit in viata de zi cu zi incat este dificil de imaginat ca ar putea disparea, a spus Milner.

„Au fost capabili sa construiasca o masinarie desteapta, care intr-un fel inlocuieste o parte din creierul nostru. Daca Google ar fi inchis, de exemplu, o perioada scurta de timp, nu cred ca am putea functiona ca de obicei, pentru ca externalizam o parte semnificativa din creierul nostru catre Google”, a aratat investitorul.

El apreciaza ca Wikipedia va rezista pentru ca nu are concurenta. „Nu cred ca este nevoie de cinci Wikipedia”, a adaugat Milner.