Volkswagen ar putea rechema în service, de pe piaţa chineză, până la 680.000 de vehicule, potrivit unei estimări a unei companii de analiză a pieţei, pentru remedierea unei defecţiuni la cutiile de viteză, în urma unei investigaţii a autorităţii pentru controlul calităţii din China.

Volkswagen a anunţat, fără să dea detalii, că va face o campanie voluntară de rechemări de vehicule în legătură cu sistemul cutiei de viteză DSG.

Anunţul companiei a avut loc după ce autoritatea chineză pentru controlul calităţii a solicitat grupului german să organizeze o astfel de campanie. VW a fost menţionată totodată într-o show anual de la televiziunea chineză, despre practici în detrimentul consumatorilor, în care au mai fost incluse Apple şi Anhui Jianghuai Automobile.

Cazul VW ar putea reprezenta un test al unei legi referitoare la campaniile de rechemări, introdusă de China în acest an, care dă autorităţii de reglementare dreptul de a ordona investigaţii şi de a aplica amenzi, dacă producătorii şi importatorii nu retrag la timp produsele defecte.

Potrivit companiei de analiză a pieţei auto LMC Automotive, Volkswagen a vândut în China până la 680.000 de vehicule cu sisteme DSG, între care modelele Bora, Golf, Passat şi Lavida.

Un purtător de cuvânt al VW la Beijing a declarat că grupul analizează în prezent diferite scenarii, colaborează cu autoritatea de reglementare şi va da ulterior mai multe detalii.

Grupul a anunţat în luna mai a anului trecut că a vândut aproape 1 milion de vehicule echipate cu DSG în China. Acest sistem reuneşte două cutii de viteză, care ajută la schimbarea mai uşoară a vitezelor şi îmbunătăţirea economiei de carburant.