Va petreceţi foarte mult timp în faţă calculatorului? Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ atunci probabil ştiţi că această activitate conduce la obosirea întregului organism, nu doar a ochilor.
Starea naturală a organismului este de linişte şi pacea, iar atunci când învăţăm, memorăm etc. mintea devine tensionată în încercarea de a face faţă cantităţii de informaţie primită. Această tensiune prezenţa la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul ochilor, îi face pe oameni să se simtă extenuaţi, epuizaţi chiar dacă nu au practicat nicio activitate fizică. 
În cele ce urmează veţi descoperi o abordare naturală, esenţială a ceea ce înseamnă „yoga pentru ochi”. Scopul acestor exerciţii este de a induce starea de relaxare la nivelul minţii, exact că atunci când o persoană meditează.
Îmbunătăţirea concentraţiei vizuale

Aşezaţi-vă confortabil cu spatele şi gâtul drept, la orizontală, dar nu într-o poziţie rigidă. Începeţi cu un exerciţiu de relaxare, că de exemplu, focusarea privirii pe un obiect timp de câteva minute.


1. Fixaţi privirea pe vârful nasului. Nu clipiţi! Rămâneţi în această poziţie cât mai mult timp reuşiţi. Apoi închideţi ochii şi relaxaţi-vă. 

 2. Fixaţi privirea, fără să clipiţi, pe zona de existenţa a celui de-al „treile ochi” – între sprâncene, deasupra nasului. Apoi închideţi ochii şi relaxaţi-va. Se poate că acest exerciţiu să vi se pară dificil, nu trebuie să va intimidaţi deoarece acest lucru se întâmplă numai la început. 

 3. Fără să va întoarceţi capul, concentrativa ochii pe umărul stâng. Rămâneţi în această poziţie atâta timp cât reuşiţi. Apoi, închideţi ochii şi relaxaţi-vă.  Repetaţi această mişcare şi pentru umărul drept. 

Sursa: sfatulmedicului.ro