1 aprilie – Ziua Păcălelilor

ZIUA PĂCĂLELILOR (1 APRILIE) este celebrată peste tot în lume, însă unii o sărbătoresc mai grandios decât alții, cu FARSE care rămân în istorie. Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai inedite FARSE DE 1 APRILIE, care au păcălit o mulțime de oameni.

Iată câteva exemple de păcăleli celebre intrate în istorie:

PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE: Hamburgerul pentru stângaci

În 1998 americanii au crezut anuntul publicat de catre lantul de restaurante fast food Burger King, prin care se facea cunoscuta lansarea unui hamburger pentru stangaci, conceput astfel incat ingredientele sa curga numai spre dreapta. (Ulterior, unii clienti au fost chiar auziti comandand: „Un hamburger normal, pentru dreptaci, va rog!”).

PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE: Nylonul pe TV

In 1962, singurul canal de televiziune de la vremea respectiva din Suedia a organizat o farsa telespectactorilor.. Expertul tehnic al canalului a lansat informatia conform careia acoperirea ecranelor televizoarelor cu dresuri sau nylon ar fi ajutat la vizionarea imaginilor color (avand in vedere ca pe atunci, imaginile erau emise doar alb-negru). Aproape toti suedezii au cazut in capcana

PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE: Cultivarea spaghetelor

care a facut furori in istorie a fost organizata in Elvetia, tot de un canal de televiziune, in 1957. In timpul emisiunii Panorama, de pe postul BBC, moderatorii au lansat anuntul ca fermierii din toata tara isi pot cultiva spaghetele in propria gradina. Acestia au continuat anuntul cu „pentru cei care iubesc acest preparat, nimic nu se compara cu spaghetele adevarate, crescute si cultivate in propria casa”. Cetatenii au crezut farsa si au sunat la postul cu pricina pentru a intreba care este „reteta” prin care pot cultiva aceste delicatese in gradina.

PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE: Morcovii suieratori

In 2002, britanicii au gustat o alta farsa celebra, pusa la cale de lantul de supermaketuri Tesco, care anunta, printr-o reclama publicata in revista Sun, ca au reusit sa dezvolte un soi de morcovi care fluiera, pe baza unor modificari genetice. Acestia sustineau ca legumele fusesera concepute cu gauri in ei si ca suieraturile se auzeau doar in timpul gatitului.

PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE: Momentul cu 0 gravitatie si fenomenul plutirii in aer

In dimineata zilei de 1 APRILIE: 1976, la postul de radio BBC 2, astronomul Patrick Moore a anuntat ca la ora 9:48 AM avea sa se produca un eveniment astronomic unic in viata. Potrivit acestuia, planeta Pluto urma sa treaca prin spatele planetei Jupiter, provocand un efect special, care va reduce forta gravitationala a Pamantului. Acesta a declarat ca persoanele care vor sari in aer exact la momentul respectiv, vor pluti pret de cateva clipe. Reprezentantii postului au fost surprinsi sa constate ca o multime de oameni au sunat dupa ora respectiva, marturisind ca au reusit sa pluteasca in aer, exact asa cum anuntase specialistul.

PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE: Eruperea vulcanului Edgecumbe

In data de 1 APRILIE 1974, locuitorii orasului Sitka din Alaska au intrat in panica atunci cand au observat nori de fum deasupra vulcanului Edgecumbe. Fumul gros parea sa anunte ca vulcanul va erupe foarte curand. Isteria din randul locuitorilor nu a trecut decat in momentul in care s-a dovedit ca fumul de deasupra vulcanului era „opera” lui Porky Bickar, un cetatean recunoscut pentru astfel de farse. Acesta daduse foc la mai multe cauciucuri, pe marginea craterului vulcanului, incercand sa-si pacaleasca concetatenii.

PĂCĂLEALĂ DE 1 APRILIE: Descoperirea cadavrului monstrului din lacul Loch Ness

Si scotienii au cazut victime unei farse istorice, in 1972, pe data de 1 APRILIE , cand vestea ca s-a descoperit cadavrul celebrului monstru din Loch Ness a tinut primele pagini ale ziarelor locale. Zoologii, dar si alti curiosi, au luat informatia in serios si s-au deplasat de indata pe malul lacului Loch Ness, pentru a vedea cum arata acest animal, despre care exista foarte putine dovezi si date istorice. Entuziasmul s-a pierdut rapid cand au constatat ca, de fapt, animalul care murise pe lacul celebrului lac nu era altceva decat un leu de mare.

Sursa: copilul.ro