Pasiunea pentru jucării, firea creativă, copilăroasă, dragostea pentru frumos și pentru copii, au contribuit la nașterea și dezvoltarea atelierului de jucării handmade Decorello. Silvia Costin ne povestește cu tot dragul, în rândurile de mai jos, cum au apărut păpușile în viața ei și cum și-a croit ea drum pe cărările antreprenoriatului.

Te rugăm să te prezinți în câteva cuvinte.

SC: Sunt Silvia si in ultimul an m-am prezentat ca artizan de papusi si jucarii la Decorello. Sunt mama, sotie, copilul parintilor mei, sora, cetatean al Romaniei. Pe langa aceste roluri, de un an ma prezint si ca eleva a Scolii de Arte populare Titel Popovici, din Iasi, la arta decorativa si design vestimentar.

Spune-ne câteva lucruri despre afacerea ta. Cum a început totul?

SC: Cand sunt intrebata cum a inceput totul, imi  place sa livrez o poveste  cu ‘ a fost odata ca niciodata ‘. In aceasta poveste faptele si personajele sunt reale. Am cochetat mereu cu jocul si partea creativa, de la mici bijuterii la obiecte vestimentare. In vara lui 2017, mi-am pus in cap sa fac o jucarie pentru botezul nepotelului meu. Drumul de la idee la produsul finit a fost euforic si cand euforia s-a terminat, am realizat ca vreau sa mai incerc. Jucaria a avut succes si acest feedback mi-a alimentat si mai mult dorinta de noi descoperiri: pisici, papusi si alte personaje nastrusnice.

Care este motto-ul de la care pleci în viață și cum ți-a influențat el afacerea?

SC: ‘Sa crezi ca totul e posibil’. Poate nu e chiar un motto. Functioneaza mai degraba ca o mantra: cand sunt in cumpana, in momente de neliniste sau in momente de exuberanta, imi spun in gand aceste cuvinte: sa crezi ca totul e posibil.

Cum se îmbină viața ta personală cu cea profesională?

SC: In situatia mea, ceea ce este profesional este foarte personal as spune. Coborand insa de la acest raspuns abstract la unul practic, am timp pentru familie, pentru copil, pentru pisica, pentru mersul cu bicicleta, pentru iesiri in oras, pentru prieteni. Intr-adevar,  consider ca cea mai mare capcana a antrepenoriatului este puterea acaparatoare: cafeaua e servita fara zahar cu idei despre afacere, o banala plimbare de duminica e strapunsa de discutii la liber despre afacere. As indrazni sa spun ca viata profesionala e omniprezenta, ca un pitic care locuieste permanent in ceafa, cu tot confortul si fara limitari

Ce te motivează cel mai mult în munca ta?

SC: Caracterul nemarginit al imaginatiei este un motor important in atelier. Intr-o zi poti crea un iepuras elegant si in alta zi poti realiza la comanda o papusa pictata. Nimic nu s-ar putea misca insa fara reactille si impresiile oamenilor care intalnesc papusile Decorello: fie la evenimente, fie in mediul online.

Care este elementul definitoriu al afacerii tale și cum se diferențiază ea de firmele concurente?

SC: La o intrebare tehnica, voi raspune cu un mesaj izvorat din emotie: de la inceput ne-am propus sa transmitem grija si atentia pe care o punem in jucariile create de noi prin alegerea materialelor de buna calitate si prin procesul tehnologic de manufactura. Realizam jucarii si papusi dupa desene proprii Decorello sau dupa desenele izvorate din imaginatia copiilor pentru jucariile la comanda.

Care sunt cele mai importante 3 resurse pe care le-ai investit în afacerea ta?

SC: Inima, familia si curajul de a accesa fonduri europene.

Ce rol ocupă promovarea în afacerea ta și cât ești dispusă să investești în campaniile de promovare?

SC: Fara promovare, nu existi. De cand suntem in aceasta calatorie intortocheata a antrepenoriatului, vizibilitatea a devenit un obiectiv principal. Promovarea insa e un concept larg: de la prezenta in retelele sociale, la comunitatile fizice de oameni, promovarea incepe cu identificarea unui public si cu un buget stabilit si planificat in timp si pe obiective.

Dacă te-ai putea întoarce în timp ce schimbări ai face?

SC: Daca as avea o bagheta magica si m-as intoarce in timp, m-as apuca cu cativa ani mai devreme de papusarit.

Lasă-ne datele tale de contact (site, pagina de facebook, cont Linkedin) pentru a fi mai ușor de găsit de către cei interesați de munca ta.

SC: Faceți cunoștință cu prințesele și jucăriile noastre create manual accesând site-ul Decorello.ro, precum și paginile de facebook și instagram Decorello.

 

Silvia, îți mulțumim pentru timpul acordat și îți mulțumim că ne-ai lăsat să pătrundem în lumea ta minunată, plină de jucării. Să ai mult spor la „păpușărit”și să faci cât mai mulți oameni fericiți.

Dacă vreți să faceți un cadou unui copil drag sau chiar unui adult cu suflet de copil, nu ezitați să apelați cu încredere la atelierul de jucării Decorello. Sigur va fi o surpriză plăcută, încărcată de emoție și semnificații puternice. Nu vă fie teamă să visați și să vă mai și jucați din când în când.