Antioxidanţii sunt substanțe speciale care ajută la menținerea sănătății și vitalității corpului nostru. Vă prezentăm topul celor mai puternice 31 de alimente antioxidante.

În fiecare zi vă invităm să le descoperiti, treptat, în ordine descrescătoare.    Azi faceți cunoștință cu locul 30 din lista noastră:

Boabele de sorg roşu 14.000 unități/ 100 g produs pe scara ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului).

Valoarea ORAC a alimentului este cu atat mai mare cu cat are o capacitate mai ridicata de a neutraliza oxigenul. În contextual în care unele alimente pot atinge până la 300 000 de unități, iar altele nu se ridică decât până la 82 de unități.  Se recomandă consumul de alimente cu un grad ridicat de antioxidanți prezenți în compoziția lor, cum ar fi:

Sorgul este o cereala la fel de versatilă ca grâul sau secara, cu un conținut de proteine de 9%. Faina de sorg este folosită în panificație pentru paine nedospita, terci, dar și pentru produse de cofetărie și pentru producerea bauturilor alcoolice.
Deoarece are un gust neutru, faina de sorg poate fi aromata cu usurinta. Semintele acestei cereale nu contin gluten, iar valoarea lor nutritionala este foarte ridicata. Semintele de sorg sunt folosite și pentru extragerea amidonului. O alternativă specială și antioxidantă pentru făina de grâu.
În medicina naturistă, sorgul este folosit pentru calitățile sale antioxidante. Sorgul are proprietăți diuretice, iar semintele lui sunt folosite în tratamentul diareei.
Recomandăm boabe de sorg în mâncărurile în care cerealele sunt bine venite.