Cautarea unui loc de munca poate sa fie foarte solicitanta, mai ales dupa ce intampini primele refuzuri din partea angajatorilor sau nu primesti niciun fel de raspuns la aplicatii.

Pentru ca nu e simplu sa ramai optimist in privinta sanselor de a obtine jobul dorit, iti oferim cateva idei care te pot ajuta sa cauti mai eficient:

Afla de posturile libere pentru care companiile nu publica anunturi de angajare
Nu toate posturile libere sunt vizibile pentru candidatii interesati. Unele companii prefera sa caute angajatii potriviti pe baza unor recomandari (care pot veni de la angajatii proprii sau de la colaboratori). Gandeste-te la companii pentru care ti-ai dori sa lucrezi si la oamenii pe care ii cunosti in interiorul acestora, intra in legatura cu acestia si afla daca exista oportunitati de angajare. O alta metoda este sa trimiti pur si simplu un CV in atentia departamentului de resurse umane. Este posibil ca, in scurt timp, in compania respectiva sa apara jobul pentru care tu esti persoana portivita.

 

Concentreaza-te pe companiile unde ti-ai dori cu adevarat sa lucrezi
Vrei sa lucrezi intr-o companie mica, unde sa ai mai multa libertate de a lua decizii, dar si mai multe responsabilitati sau vrei sa gasesti un loc de munca sigur, intr-o companie mare, unde sa ai pasii in cariera foarte clar stabiliti? Daca stii exact ce iti doresti, ai mai multe sanse sa gasesti jobul in care sa ai performantele asteptate si sa obtii recompense pe masura.

Promoveaza-te prin mai multe metode
Construieste-ti o strategie inca de la inceput. Adauga-ti CV-ul pe site-urile de joburi, foloseste retelele sociale pentru a te alatura grupurilor de profesionisti de care esti interesat, creeaza-ti un site/blog de prezentare, adauga-ti portofoliul pe site-urile de specialitate. In orice moment, un angajator interesat de abilitatile, pregatirea sau experienta ta poate sa iti vada CV-ul sau poate afla despre tine din aceste surse.

Pastreaza-ti increderea in sansele tale
Nu e simplu sa ramai optimist in cautarea unui job, mai ales dupa momente in care ai senzatia ca nimeni nu iti ia CV-ul in considerare. Pentru ca nu ai de unde sa stii cat se poate prelungi procesul de cautare, este bine sa iti dozezi energia, fiind foarte organizat. Stabileste-ti, de exemplu, un numar de joburi la care vrei sa aplici zilnic. Continua sa ramai activ si in perioada pe care nu o dedici cautarii de joburi, ai grija sa te mentii in forma, sa te hranesti sanatos si sa aloci timp si pentru hobby-urile tale.

Daca ai trecut printr-o astfel de experienta, ne poti impartasi din ideile si solutiile pe care le-ai gasit pentru a obtine jobul dorit.

Sursa:myjob.ro
Sursa foto: expatsupportinamsterdam.com