Umple-ți dulapul cu acele culori care îți plac, spune psihologul Jennifer Baumgartner: “culorile pe care le porți vor avea un impact asupra celui ce te observă, dar vor avea un impact și asupra ta. Alege culorile de care esti atras ele îți vor spune foarte multe despre tine sau despre ceea ce ai nevoie.”
Culorile pot spune multe despre tine și despre nevoile tale din fiecare zi sau perioadă. Ți s-a întâmplat să porți o anumită culoare care să îți placă foarte mult?

Verifică aceste semnificații culturale ale culorilor:

Roșu: cea mai pasională culoare, roșul semnifică tărie, entuziasm, dragoste, leadership, putere dar și pericol. Redă încrederea în sine și te face să te simți acasă oriunde. O culoare caldă care îți îmbunătățește starea de spirit.

Oranj (portocaliu): Amplifică-ți energia cu oranjul, care zbârnâie de entuziasm si te face jucaus, dar și echilibrat.E culoarea creativității, folosește-o ca pe o adevărată muză.

Galben: galbenul însorit este culoarea fericirii, optimismului, idealismului, speranței și căldurii. Folosește-l în doze mici totuși – prea mult îți poate crește nivelul de anxietate. Galbenul stimulează voința, dar și digestia.

Verde: un simbol al naturii, verdele personifică vigoarea, fertilitatea, generozitatea, tinerețea, norocul și bogăția. Verdele este culoarea compasiunii și a prosperității. Dacă ești atras de verde ești o persoană care vrea binele semenior și crede în schimbare.
Albastru: Găsește-ți liniștea cu albastru – semnifică pacea, unitatea, armonia, încrederea, loialitatea, calitatea de a fi de încredere și calmul. Cercetarile arată ca este o bună alegere pentru cei ce merg la un interviu de angajare, cunoscută drept culoarea comunicării.

Violet/purpuriu
: culoarea regilor, violetul proiectează noblete, regalitate, senzualitate, spiritualitate, și iluminare. Stimulează intuiția și dezvoltarea armonioasă. Alege culoarea aceasta cu încredere atunci când pornești un program de dezvoltare personală.

Negru: o culoare care face pe oricine sa se simta stilat, negrul întruchipează modernitate, sofisticare și putere. Această culoare te poate face să scapi, cel puțin din punct de vedere vizual, de cele câteva kilograme în plus.

Gri: marcheaza-ți eleganța cu nemuritorul gri, o nuanță ce are conotații de respect, calitatea de a fi demn de încredere, subtilitate și înțelepciune.

Alb: clasicul alb este culoarea simplității, purității, inocenței, respectului, smereniei și siguranței.

Maron: culoarea pămantului, culoare pe care te poți bizui, maronul simbolizeaza profunzimea, bogăția, stabilitatea și tradiția.

Sursa: viataverdeviu.ro/