Cum ar fi daca am compara timpul zilnic pe care il avem la dispozitie cu o suma de bani? Daca in contul nostru am avea 24.000 de $ si s-ar risipi pe masura ce trece timpul si nu ii folosim?
Ei bine trebuie sa invatam sa ne gestionam eficient toate resursele pentru a avea succes, implinire si mai ales multumire.
Nu exista instrumente de organizare a timpului care sa functioneze pentru toata lumea la fel. In schimb, trebuie sa hotaram ce functioneaza mai bine in cazul nostru, pentru noi ca indivizi, in momentul respectiv. Trebuie sa ne organizam mai bine? Sa ne alegem prioritatile mai bine? Avem un randament mai bun dimineata? Incercam sa realizam un proiect intreg deodata, in loc sa-l impartim in sectiuni mai usor de manevrat? Ce este mai bine pentru mine acum?
In primul rand ar trebui sa identificam problemele cu care ne confruntam in viitor cum ar fi de exemplu plata facturilor, stim ca trebuie platite pana la o anumita data si ne fortam sa strangem banii necesari pana la data respectiva. Sau in cazul unui proiect, trebuie inceput mai intai in linii mari ca mai apoi sa lucram in detaliu la fiecare categorie.
Un program lunar, bilunar, saptamanal sau chiar zilnic poate de asemenea ajuta atata timp cat nu intervin alte aspecte mai importante sau reusim sa ne tinem de el.
De aceea, spor in toate si sa speram intr-o gestiune eficienta a timpul, pentru ca „time is money”.