Companiile care îşi doresc performanţă ar trebui să angajeze femei în poziţiile de top,concluzionează un studiu recent. Cercetătorii de la Universitatea McMaster din Ontario arată că abilităţile femeilor de a alege decizia corectă le face lideri mai buni pentru corporaţii.

Concret, studiul a constatat că femeile sunt mult mai probabil să ia în considerare punctele de vedere ale celorlalţi şi să adopte o atitudine cooperantă în procesul decizional, care se traduce în performanţe mai bune pentru companiile lor.

„Rezultatele obţinute de noi arată că femeile în posturi de conducere nu sunt doar un lucru bun ci şi un mod inteligent de prosperitate pentru firmă„, a declarat Bart de Chris, profesor de management statistic şi conducător al studiului.

Cercetarea a fost realizată pe mai mult de 600 directori şi a relevat faptul că managerii de sex masculin, constituind 75 la sută din eşantionul studiat, preferă să ia decizii folosind regulile, regulamentele şi modalităţile tradiţionale de a face afaceri. În comparaţie, directorii de sex feminin s-au simţit mai puţin constrânse de aceşti parametri.

Femeile sunt predispuse a fi mai curioase şi văd mai multe rezolvări ale aceleiaşi probleme. La nivel de conducere, în cazul în care directorii sunt obligaţi să acţioneze în cel mai bun interes al companiei, femeile manager aleg varianta cea mai convenabilă pentru toate părţile implicate, determinând astfel o eficienţă maximă în posturile lor.

Cercetătorii spun astfel, că această abilitate superioară de luare a deciziilor oferă consiliilor de administraţie posibilitatea de a rezolva problemele multidimensionale cu care se confruntă în prezent societăţile.

În consecinţă, băieţi, mai există şcolile de meserii?

Sursa: privireinviitor.ro