Acordăm o atenţie specială alimentaţiei deoarece, în sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvânt sanskrit se traduce prin “ştiinţă vieţii”), se crede că alimentaţia este o modalitate esenţială de evoluţie spirituală sau măcar de menţinere a sănătăţii.

”Suntem ceea ce mâncăm şi mâncăm ceea ce gândim” – iată o frază extrem de simplă care spune ceva despre noi şi prin care vă invit să vă analizaţi. Astfel veți putea obţine o înţelegere rapidă a caracterului şi o eventuală îmbunătăţire a vieţii, aplicând sugestiile obținute în urma analizei Semnului zodiacal sub care v-aţi născut.

Berbecul este Semn de Foc, cardinal şi dinamizează energia începutului, încrederea în forţele proprii, bucuria/plăcerea de a acţiona şi atitudinea idealistă, entuziastă. Se spune că sigla lui reprezintă coarnele berbecului, dar şi sprâncenele şi nasul omenesc (Berbecul guvernează capul şi faţă), sau că este diagramă primitivă a imploziei şi a exploziei spiritului în şi din materie.

Semnul zodiacal Berbec este guvernat de planetă Marte şi din punct de vedere anatomic guvernează, la rândul lui, capul că întreg (faţă, nasul, gură, ochii, urechile, creierul şi nervii cerebrali, craniul şi oasele fetei).
Semnul zodiacal Berbec este în analogie cu energia începutului. El aduce întotdeauna sau scoate la suprafaţă o imensă energie dornică de manifestare, care, lipsită de o orientare corespunzătoare, se poate risipi extrem de uşor.

Din punctul de vedere al dietei, aceşti nativi pot consumă orice hrană, cu condiţia că ea să fie curată şi proaspătă. Adoră mesele bune şi le place să împartă această „bucurie” cu prietenii, mai ales când aceştia sunt nativi Gemeni, Leu, Săgetător sau Vărsător. Dacă sunt gazde, pot pregăti o masă splendidă însă, singuri sau cu familia, uită aproape complet de aşa ceva.

Nativilor Berbec li se recomandă să mănânce mai puţin în a două jumătate a vieţii şi să evite o alimentaţie bogată în grăsimi, întrucât sunt predispuşi la ateroscleroza şi la accidente vasculare cerebrale, cauzate de îngustarea şi, eventual, de blocarea micilor vase de sânge de la nivelul creierului. Dimineaţă pot bea o cană cu lapte la temperatura camerei, în care s-a amestecat un vârf de cuţit de ghimbir. Li se interzice total fumatul, prin definiţie foarte toxic şi una dintre modalităţile cele mai uşoare de rupere a legăturilor cu planurile divine ale Creaţiei.

Sarea caracteristică Semnului este fosfatul de potasiu, importantă pentru celulele sanguine şi ţesutul nervos. Deficitul acestui element nutritiv cauzează iritabilitate, dureri de cap şi risc de epuizare. Fosfatul de potasiu se găseşte în: sfeclă, ţelină, lăptuci, conopidă, spanac, ardei gras, hrean, morcovi, castraveţi, curmale, mere, nuci, lămâi, ridichi.

Fructul cel mai indicat în consumul zilnic este grapefruit-ul.

Plantele medicinale asociate Semnului zodiacal Berbec sunt: aloe, busuioc, oregano, mentă.

Metalul specific acestui Semn zodiacal este fierul.

de astrolog Rodica Purniche

Sursa: suntsanatos.ro