Lumina este acel detaliu dintr-un decor care scoate în evidență formele, pune în valoare nuanțe și dă suflet ambianței, sau acel ,,lucrul mic” care a facut lansarea cărții domnișoarei terapeut Cristiana Dragomir să fie unică – ambientul a fost învăluit într-un mod magic de o lumină care radia, nu din reflectoare, ci dintr-o prospețime interioară a autoarei. O lumină caldă care radia în toată încăperea și ne făcea să fim confortabili și meditativi.

Cartea lansată este în sine o povestire a unei experiențe luminoase, trăite în decursul unei inițieri prin retragerea într-o cameră obscură. Întunericul ne poate releva, dacă îi îngăduim, lumina din noi, căci întunericul ne înlătură locurile în care de obicei ne ascundem (viața socială, rețelele de socializare, activitățile de rutină, viata profesională etc.) și ne pune față în față cu noi înșine. O experiență ca întalnirea cu sine, poate deveni o adevărată revelație. Dacă îi este permis, întunericul poate găsi în noi lumina ființei noastre, resursele, aurul spiritual. Etapele acestei alchimii spirituale sunt redate în această carte, Retragere în Camera Obscură – O experiența mistică plină de Lumină, unde autoarea Cristiana Dragomir ne oferă pașii necesari pentru a face față experienței de a fi pus față în față cu tine însuți. Cartea poate fi chiar un mic ghid pentru cei care doresc să mediteze și vor să știe cât mai multe despre întâlnirea cu sine.

Cartea nu a fost scrisă pentru un motiv întemeiat, mărturisește autoarea, ci pur și simplu s-a conturat dintr-un gând, într-o acțiune concretă, ca răspuns la o intuiție și o simțire mai profundă a evenimentelor ce vor urma să fie. După ce a terminat de scris, a realizat că această intuiție de a scrie experiența trăită în camera obscură, se poate transforma într-un instrument care poate avea ecou în inimile celor interesați de o astfel de experiență.

În carte mai putem găsi și câteva insite-uri cu privire la alimentația pranică, un tip de alimentație de care cu toții beneficiem, mai mult sau mai puțin, în funcție de tipul de alimentație fizică pe care îl abordăm zilnic. O recomandare utilă, pe care am interiorizat-o de ceva vreme și care mi s-a actualizat la în timpul lansării de carte, a fost: Să fim atenți cine ne spune să cumpărăm, sau să mâncăm ceva. Oare suntem noi, sau ceva exterior nouă? O astfel de recomandare ne poate trezi la o realitate mai conștientă și ne poate întări, pentru a face alegeri mai bune atât în materie de alimentație cât și în alte aspecte ale vieții.

Cum totul este personalizat din cauza unicității individului, cartea nu conține rețete, ci o invitație la introspecție și la cunoaștere de sine prin intermediul experienței celuilalt.

Domnișoara terapeut Cristiana Dragomir a încheiat seara luminoasă cu o sesiune de dedicații și îmbrățișări! Mulțumim pentru lumina pe care o împărtășește și o răpândește în jur, și pe care a transmis-o în această carte. Mulțumim Maya Conept pentru găzduire și sprijin!

Cartea poate fi găsită, la prețul de 22 lei, până duminică la târgul de la Teatrul Luceafărul –în cadrul Festivalului Body Mind Spirit – la standul Maya Concept. De săptămâna viitoare va fi și in magazinul Maya Concept, iar permanent se pot face comenzi online la link-ul de pe blogul www.eurynome999.blogspot.ro.